In samenwerking met:
Tajin Watermeloen Tostadas2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tostadas met Tajín, watermeloen en mango salsa

Zin in een verrassend gerecht voor de borrel boordevol smaak? Ga voor deze tostadas met Tajín, watermeloen en een zelfgemaakte mango salsa. De gemarineerde watermeloen, romige avocado mousse en mango salsa zorgen voor een kleurrijk en verfrissend geheel. Serveer op krokant gebakken mini tortilla’s en top af met een pittige jalapeño mayonaise en Tajín Clásico kruidenmix voor een zomerse snack of borrelhapje.  

Mijn menuplanner

Ingrediënten

5 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Tostadas met Tajín, watermeloen en mango salsa

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm een droge koekenpan en bak de mini tortilla’s aan beide zijden krokant. Laat afkoelen.
2
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Voeg de mayonaise, 1/5 van de Tajín Clásico kruidenmix en peper en zout naar smaak toe. Pureer met behulp van een staafmixer tot een gladde mousse en schep in een spuitzak.
3
Schil en snijd de watermeloen in kleine blokjes of bolletjes met een bolletjeslepel en meng met de sojasaus en 1/5 van de Tajín Clásico kruidenmix. Laat 5 min. marineren.
4
Schil de mango en snijd het vruchtvlees kleine blokjes. Pel en snijd de rode ui fijn. Halveer de limoen en pers het sap eruit. Snijd ½ van de jalapeño in ringetjes en snijd de overige jalapeño fijn. Hak de peterselie fijn. Meng de mango, rode ui, limoensap en fijngehakte jalapeño tot een salsa. Breng op smaak met 1/5 van de Tajín Clásico kruidenmix, peterselie, peper en zout.
5
Verdeel de avocado mousse, mango salsa en watermeloen over de krokante tostadas. Garneer met de jalapeñoringetjes, overige Tajín Clásico kruidenmix en een swirl jalapeño mayonaise. Serveer direct.

Tip: dit recept is ook heerlijk voor als lunch recept!

De lekkerste tostada recepten op een rijtje 

Heb jij al eens tostadas gegeten? Deze knapperige, gefrituurde of geroosterde tortilla’s zijn een traditioneel Mexicaans gerecht. Het wordt rijkelijk belegd met diverse toppings naar keuze, maar populaire ingrediënten die je vaak voorbij ziet komen, zijn zwarte bonen, vlees als kip, zeevruchten als ceviche, kaas, avocado of salsa. Je eet een tostada als een ‘soort open sandwich’, waardoor je alle toppings goed ziet. Of je het nu als tussendoortje, borrelhapje, lunch of recept voor het avondeten maakt, tostadas zijn altijd een goed idee!  

Deze tostada met Tajín, watermeloen en mango salsa is een verrassende en verfrissende variant. De watermeloen marineren we in sojasaus en Tajín voor een verrassende kick, en het geheel maken we af met een zelfgemaakte mango salsa en romige avocado mousse, perfect bij de knapperige tostadas! Deze tostada met tonijn is ook zeker een aanrader. Het crunchy karakter van de tostada vormt de basis van de de ingrediënten als verse tonijn, romige avocado en pittige rode ui. Zalm tostada’s zijn ook heerlijk om te maken. De combinatie van zelfgemaakte, romige guacammole, een frisse komkommer-tomatensalade en gerookte zalm is er eentje voor in de boeken. Wil je op de Mexicaanse tour? Kies dan voor deze Mexicaanse tostada’s. Dit vegetarische recept maken we met klassieke Mexicaanse ingrediënten, denk aan avocado, zure room, zwarte bonen en ananas. Hét perfecte streetfood hapje voor bij een Mexicaanse borrel. 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via