Goed gevulde pitabroodjes met kip en broccoli van de bakplaat! De sinaasappel-mosterddressing voegt een heerlijke, frisse touch toe aan dit gerecht. Doordat het gemakkelijk en snel is om te maken, is deze traybake geschikt voor iedere dag van de week.
Er zijn van die dagen dat je weinig zin hebt om lang in de keuken te staan. Je hebt een lange dag achter de rug, weinig inspiratie of gewoon even geen zin om te koken. Laat een traybake dé perfecte oplossing zijn! Een traybake is een manier om eten te bereiden met minimale inspanning en maar één bakplaat. De basis is vrij makkelijk: je kiest je favoriete ingrediënten, brengt het op smaak met kruiden en specerijen als paprikapoeder, oregano, peper en zout en vervolgens schuif je het in de oven. De oven neemt het werk van je over en zorgt dat alles goed gaart en een knapperige, goudbruine touch krijgt. Ondertussen kan jij de tafel dekken, de snijplank afwassen of gewoon even lekker relaxen.
Veelgebruikte ingrediënten voor een traybake zijn groenten als wortelen, paprika’s, uien, courgettes en zoete aardappel, maar ook eiwitproducten als kipfilet, worstjes, vis of tofu. Vind je het lastig om allerlei ingrediënten bij elkaar te gooien? Geen probleem, we hebben ook heel veel lekkere recepten voor je klaarstaan. Om te beginnen met deze traybake met kipdrumsticks en groenten. De kipdrumsticks marineer je in een marinade van citroen, knoflookpoeder, olijfolie, honing en peper en zout. Dit kan je natuurlijk ook de avond van tevoren doen, zodat de smaken goed in de kip trekken. Vervolgens verdeel je de kip samen met de groenten over een bakplaat en schuif je het zo de oven in! Liever een vegetarisch recept? Ga voor deze Griekse traybake. Aardappelpartjes, courgette, rode ui, tomaatjes, olijven, lekker veel kruiden en natuurlijk feta! Een maaltijd met lekker veel groenten én veel verschillende smaken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment