In samenwerking met:
Tunamelt met gebakken aardappeltjes van London Loy
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tuna melt met gebakken aardappeltjes

Heb je nog blikken tonijn in de voorraadkast staan, maar geen idee wat je ermee kan maken? Ga dan voor deze snelle tuna melt met gebakken aardappeltjes naar recept van London Loy!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept tuna melt met gebakken aardappeltjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Giet de tonijn af, vang de olie op. Verhit 3 el tonijnolie (per 4 personen) in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes in 12 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Pel en snijd ondertussen de helft van de ui in halve ringen. Bak de laatste 5 min. mee.
2
Spoel ondertussen de kidneybonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de cherrytomaten, pel en snipper de overige ui en snijd de peterselie grof.
3
Verdeel de kidneybonen, cherrytomaten, tonijn en cheddar over de aardappelschijfjes. Voeg water toe langs de rand van de pan. Laat de kaas 2 min. smelten met de deksel op de pan.
4
Bestrooi de tuna melt met de gesnipperde ui en de peterselie. Serveer direct.

Tip: liever een vegetarische tuna melt? Kies dan voor een plantaardige variant! Let op: het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Bereidingstip: geen deksel voor de pan? Dek hem dan af met aluminiumfolie!

Wat is tuna melt en waar komt het vandaan?

Tuna melt is een gerecht dat vaak wordt geserveerd op basis van tonijnsalade en gesmolten kaas. Het is een populaire sandwich die bestaat uit tonijnsalade tussen twee sneetjes brood, meestal met wat kaas erbovenop. De sandwich wordt vervolgens gegrild of gebakken totdat de kaas smelt en het geheel warm is. Hoewel de exacte oorsprong moeilijk vast te stellen is, is de tuna melt in ieder geval een bekend en geliefd gerecht in de Amerikaanse culinaire traditie.

De samenstelling kan variëren, maar de basis bestaat meestal uit tonijn, mayonaise, soms selderij, ui of andere kruiden, op brood en bedekt met kaas. Het wordt vaak geserveerd als een warme, hartige sandwich. De term tuna melt geeft dus aan dat de kaas gesmolten is, wat het gerecht een heerlijke, romige textuur geeft.

Verwerk tuna melt in diverse gerechten

Naast een sandwich tuna melt kan je zoveel meer met tonijn en gesmolten kaas! Zo maken we in dit recept tuna melt met gebakken aardappeltjes en wordt het een heerlijk hoofdgerecht. Een ander lekker hoofdgerecht met tonijn in de hoofdrol is deze tuna melt quiche. Dit tuna melt borrelbrood is weer verrukkelijk om te maken voor bij de borrel. Deze tuna melt nacho’s mogen ook niet ontbreken op de borrelplank of bij een filmavond. Ontzettend makkelijk te maken, maar oh zo lekker!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via