Heb je nog blikken tonijn in de voorraadkast staan, maar geen idee wat je ermee kan maken? Ga dan voor deze snelle tuna melt met gebakken aardappeltjes naar recept van London Loy!
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Tip: liever een vegetarische tuna melt? Kies dan voor een plantaardige variant! Let op: het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
Bereidingstip: geen deksel voor de pan? Dek hem dan af met aluminiumfolie!
Tuna melt is een gerecht dat vaak wordt geserveerd op basis van tonijnsalade en gesmolten kaas. Het is een populaire sandwich die bestaat uit tonijnsalade tussen twee sneetjes brood, meestal met wat kaas erbovenop. De sandwich wordt vervolgens gegrild of gebakken totdat de kaas smelt en het geheel warm is. Hoewel de exacte oorsprong moeilijk vast te stellen is, is de tuna melt in ieder geval een bekend en geliefd gerecht in de Amerikaanse culinaire traditie.
De samenstelling kan variëren, maar de basis bestaat meestal uit tonijn, mayonaise, soms selderij, ui of andere kruiden, op brood en bedekt met kaas. Het wordt vaak geserveerd als een warme, hartige sandwich. De term tuna melt geeft dus aan dat de kaas gesmolten is, wat het gerecht een heerlijke, romige textuur geeft.
Naast een sandwich tuna melt kan je zoveel meer met tonijn en gesmolten kaas! Zo maken we in dit recept tuna melt met gebakken aardappeltjes en wordt het een heerlijk hoofdgerecht. Een ander lekker hoofdgerecht met tonijn in de hoofdrol is deze tuna melt quiche. Dit tuna melt borrelbrood is weer verrukkelijk om te maken voor bij de borrel. Deze tuna melt nacho’s mogen ook niet ontbreken op de borrelplank of bij een filmavond. Ontzettend makkelijk te maken, maar oh zo lekker!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment