Print opties

Sluiten

Witlofsalade met granaatappel, pecannoten en sinaasappeldressing

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1 cm. Hak de pecannoten grof.
2
Verwarm de zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het brood samen met de pecannoten in 6 min. knapperig. Schud regelmatig om. Breng het geheel op smaak met zout en laat afkoelen.
3
Snijd het uiteinde van de witlof eraf zodat de blaadjes los komen. Verwijder de witte kern. Houd 1/3 van de witlofblaadjes apart en snijd 2/3 in dunne halve ringen.
4
Brokkel de feta in kleine stukjes en meng dit samen met de granaatappelpitjes door de gesneden witlof.
5
Maak in een kleine kom de sinaasappeldressing. Rasp de schil van de sinaasappel, snijd door de helft en pers het sap uit één helft. Meng de rasp en het sap door de mayonaise.
6
Meng de sinaasappeldressing door de witlofsalade. Breng de salade op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de ongesneden witlofblaadjes over de borden. Verdeel hier vervolgens de witlofsalade, croutons en pecannoten overheen. Scheur een aantal blaadjes munt in grove stukken en strooi over de witlofsalade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.