witlofsoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Witlofsoep met ham en zelfgemaakte croutons

Witlof staat bekend om een wat bittere smaak. Belangrijk om daarom de witlof op de juiste manier schoon te maken, want met name de harde kern veroorzaakt dit. De combinatie van witlof met ham is perfect, ook in deze soep. De croutons zorgen voor een lekkere bite.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept witlofsoep met ham en zelfgemaakte croutons

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de stronk en de harde kern van de witlof en snijd de witlof in reepjes. Haal de blaadjes peterselie van de takjes en hak fijn.
2
Snijd de boterham in blokjes en leg in een schaal. Giet ¾ van de olijfolie en ½ van de gehakte knoflook in een ander schaaltje. Voeg hier de peterselie (houd een deel apart voor de garnering) aan toe en meng door. Haal de blokjes brood door de knoflookolie zodat ze helemaal bedekt zijn. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. tot knapperige croutons.
3
Pel en snipper ondertussen de ui. Verwarm de overige olijfolie in een pan en bak de ui en overige gehakte knoflook 1 min. Voeg vervolgens de witlof toe en bak nog 1 min. mee. Voeg de groentebouillon en bloem toe aan de witlof en kook 10 min. Pureer vervolgens tot een soep.
4
Voeg de kookroom en hamblokjes toe en meng door. Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met croutons en peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via