In samenwerking met:
Witte asperges met ham en ei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Witte asperges met ham en ei

Een echte klassieker? Dat is dit gerecht van DekaMarkt! De combinatie van zachte witte asperges, ham en een perfect gekookt ei zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. En de aspergesaus maakt het natuurlijk helemaal af! Dit ultieme lente gerecht is makkelijk te maken én gezond. Voor wie maak jij het klaar?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept witte asperges met ham en ei

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Was de asperges met koud water. Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 3 cm van de uiteinden af. Pak de aspergepan of een grote pan en kook de asperges in ongeveer 15 min. gaar.
2
Zet nog een pan met water op en kook ondertussen de krieltjes 15 min., tot ze gaar zijn. Breng een andere pan met water aan de kook en kook de eieren 8 min.
3
Bereid ondertussen de saus voor de asperges met boter en volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd eventueel de ham in reepjes of blokjes. Pel de gekookte eieren en prak ze fijn.
4
Verdeel de asperges over 3 borden. Verdeel de ham en de aspergesaus over de asperges. Strooi de fijngeprakte eieren over de asperges. Doe de krieltjes erbij en garneer het gerecht met de peterselie.

Zo bewaar je jouw asperges

Asperges moeten gekoeld bewaard worden. Verwijder de elastiekjes en wikkel de asperges in een vochtige handdoek of bewaar ze in een zakje met een beetje water in de koelkast. Ze blijven doorgaans 2-4 dagen vers!

Wat is het verschil tussen witte en groene asperges?

Het belangrijkste verschil tussen witte en groene asperges ligt in hun groeiproces en blootstelling aan zonlicht. Witte asperges groeien onder de grond en worden geoogst voordat ze zonlicht krijgen. Dit voorkomt dat de asperges chlorofyl ontwikkelen, wat resulteert in hun karakteristieke witte kleur. Ze hebben een milde smaak en een delicate textuur. Witte asperges moeten geschild worden om de harde buitenste laag te verwijderen voordat ze worden gekookt of bereid.

Groene asperges groeien bovengronds en krijgen wel zonlicht. Hierdoor ontwikkelen ze chlorofyl en krijgen ze hun groene kleur. Ze hebben een vollere smaak en een knapperige textuur in vergelijking met witte asperges. Groene asperges hoeven meestal niet geschild te worden, alleen de onderkant kan worden afgesneden voordat ze bereid worden.

Asperge recepten

Zowel met witte als met groene asperges kun je eindeloos variëren. Gebruik het als topping voor flammkuchen recepten, plaattaarten of ovenschotel recepten, verwerk het in een pasta of in risotto recepten. Heerlijke voorbeelden zijn deze asperge cannelloni, groene salade met chimichurri, hartige taart met zalm en groene asperge en de snelle witte aspergesoep. Stuk voor stuk ontzettend smaakvolle recepten!

Of je nu op zoek ben naar een doordeweekse maaltijd of een uitgebreid recept voor in het weekend wanneer je meer tijd hebt, met asperges kun je alle kanten op. Ideaal voor het beantwoorden van je vraag ‘Wat eten we vandaag?‘. Ontdek het zelf en ga aan de slag met een aspergerecept!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via