Een echte klassieker? Dat is dit gerecht van DekaMarkt! De combinatie van zachte witte asperges, ham en een perfect gekookt ei zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. En de aspergesaus maakt het natuurlijk helemaal af! Dit ultieme lente gerecht is makkelijk te maken én gezond. Voor wie maak jij het klaar?
Asperges moeten gekoeld bewaard worden. Verwijder de elastiekjes en wikkel de asperges in een vochtige handdoek of bewaar ze in een zakje met een beetje water in de koelkast. Ze blijven doorgaans 2-4 dagen vers!
Het belangrijkste verschil tussen witte en groene asperges ligt in hun groeiproces en blootstelling aan zonlicht. Witte asperges groeien onder de grond en worden geoogst voordat ze zonlicht krijgen. Dit voorkomt dat de asperges chlorofyl ontwikkelen, wat resulteert in hun karakteristieke witte kleur. Ze hebben een milde smaak en een delicate textuur. Witte asperges moeten geschild worden om de harde buitenste laag te verwijderen voordat ze worden gekookt of bereid.
Groene asperges groeien bovengronds en krijgen wel zonlicht. Hierdoor ontwikkelen ze chlorofyl en krijgen ze hun groene kleur. Ze hebben een vollere smaak en een knapperige textuur in vergelijking met witte asperges. Groene asperges hoeven meestal niet geschild te worden, alleen de onderkant kan worden afgesneden voordat ze bereid worden.
Zowel met witte als met groene asperges kun je eindeloos variëren. Gebruik het als topping voor flammkuchen recepten, plaattaarten of ovenschotel recepten, verwerk het in een pasta of in risotto recepten. Heerlijke voorbeelden zijn deze asperge cannelloni, groene salade met chimichurri, hartige taart met zalm en groene asperge en de snelle witte aspergesoep. Stuk voor stuk ontzettend smaakvolle recepten!
Of je nu op zoek ben naar een doordeweekse maaltijd of een uitgebreid recept voor in het weekend wanneer je meer tijd hebt, met asperges kun je alle kanten op. Ideaal voor het beantwoorden van je vraag ‘Wat eten we vandaag?‘. Ontdek het zelf en ga aan de slag met een aspergerecept!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment