In samenwerking met:
Vegan zalm in bladerdeeg
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegan zalm in bladerdeeg met citroenroomkaas en spinazie

Deze vegan zalm in bladerdeeg is snel en makkelijk te maken. In deze variant gebruiken we Vivera plantaardige zalm, citroenroomkaas en spinazie. De citroen in de plantaardige roomkaas geeft de zalmpakketjes een heerlijke frisse smaak.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegan zalm in bladerdeeg met citroenroomkaas en spinazie

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C en haal het bladerdeeg uit de diepvries.
2
Rasp de gele schil van de citroen met een fijne rasp en meng dit door de roomkaas. Halveer de citroen en pers de helft uit. Verdeel de roomkaas over de helft van het bladerdeeg en laat hierbij 1 cm van de rand vrij. Leg op de roomkaas de Vivera plantaardige zalm en breng op smaak met peper, zout en het citroensap.
3
Pel de knoflook en snipper fijn. Verwarm een pan met de olijfolie en bak de knoflook in 3 min. goudbruin. Voeg hier de spinazie aan toe, bak deze voor 2 min. op hoog vuur en verdeel over de zalm.
4
Maak 4 schuine sneden van 4 cm lang in het midden van de overige bladerdeeg plakken. Plaats deze over de spinazie heen. Druk de randen van het bladerdeeg voorzichtig aan met een vork en smeer de bovenkant in met plantaardige bakboter.
5
Leg de zalmpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 15 min. in de oven tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
6
Haal de zalmpakketjes uit de oven en serveer met de waterkers.

Met vegan recepten is meer mogelijk dan je denkt. Dankzij plantaardige alternatieven als tempeh, jackfruit en veganistische zalm geef je jouw favoriete gerechten een vegan twist.

Steeds vaker vegan

Wanneer je vegan eet, vermijd je producten die afkomstig zijn van dieren. Zo laat je niet alleen vis en vlees staan, maar ook zuivel, eieren en honing. Producten die in onze alledaagse boodschappen zitten. Gelukkig zijn er steeds meer vegan alternatieven in de supermarkt te vinden en kun je snel en makkelijk de lekkerste recepten op tafel toveren. Wat dacht je van vegan jackfruit-kerrie met bloemkoolrijst en boontjes of vegan kapsalon met oesterzwamshoarma? Lekker én gevarieerd!

Wist je dat je desserts en gebak als chocolademousse ook vegan kunt maken? Maak het af met rood fruit en je hebt een feestelijk dessert op tafel! Heb je iets meer de tijd? Probeer dan de vegan perencrumble. Met maar 6 ingrediënten heb je een heerlijke vegan gebakje.

Ontdek alle vegan recepten en geniet elke dag van plantaardige gerechten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via