Zalm Met Zoete Aardappelpuree En Bietjes In Een Jasje Van Bladerdeeg
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalm met zoete aardappelpuree en bietjes in een jasje van bladerdeeg

Heerlijke zalm in een krokant jasje van bladerdeeg met een vulling van zoete aardappel en rode biet. Het pronkstuk van de avond! Wij hebben als extraatje het gerecht versiert met bladerdeegsterren om het nog feestelijker te maken.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept zalm met zoete aardappelpuree en bietjes in een jasje van bladerdeeg

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de zoete aardappelen en kook ze 17 min in ruim kokend water. Hak ondertussen de bieslook fijn en snijd de bieten in plakjes. Giet de aardappelen af en pureer met roomboter en de fijngehakte bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
2
Rol het bladerdeeg uit en bedek 1/3 van het bladerdeeg in de breedte met een laag aardappelpuree. Houd 3 cm van de randen vrij en zorgt dat het een mooi rechthoek is. Leg de vis op de zoete aardappelpuree en kruid met peper en zout. Bedek de vis met plakjes biet en leg daaroverheen de verse dille.
3
Vouw het deeg over de vis en rol de zijkanten dicht. Druk het deeg aan met een vork. Bestrijk het geheel met een geklutst ei. Bak het bladerdeeg in het midden van de oven. In 20-30 min goudbruin.
4
Optioneel: druk sterretjes uit het extra plakje bladerdeeg en plak deze op het bladerdeeg.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Ei
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via