Zalm met zoete aardappelpuree en bietjes in een jasje van bladerdeeg
Heerlijke zalm in een krokant jasje van bladerdeeg met een vulling van zoete aardappel en rode biet. Het pronkstuk van de avond! Wij hebben als extraatje het gerecht versiert met bladerdeegsterren om het nog feestelijker te maken.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Recept zalm met zoete aardappelpuree en bietjes in een jasje van bladerdeeg
Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
50 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de zoete aardappelen en kook ze 17 min in ruim kokend water. Hak ondertussen de bieslook fijn en snijd de bieten in plakjes. Giet de aardappelen af en pureer met roomboter en de fijngehakte bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
2
Rol het bladerdeeg uit en bedek 1/3 van het bladerdeeg in de breedte met een laag aardappelpuree. Houd 3 cm van de randen vrij en zorgt dat het een mooi rechthoek is. Leg de vis op de zoete aardappelpuree en kruid met peper en zout. Bedek de vis met plakjes biet en leg daaroverheen de verse dille.
3
Vouw het deeg over de vis en rol de zijkanten dicht. Druk het deeg aan met een vork. Bestrijk het geheel met een geklutst ei. Bak het bladerdeeg in het midden van de oven. In 20-30 min goudbruin.
4
Optioneel: druk sterretjes uit het extra plakje bladerdeeg en plak deze op het bladerdeeg.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment