Zalm Met Zoete Aardappelpuree En Bietjes In Een Jasje Van Bladerdeeg
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min

Zalm met zoete aardappelpuree en bietjes in een jasje van bladerdeeg

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de zoete aardappelen en kook ze 17 min in ruim kokend water. Hak ondertussen de bieslook fijn en snijd de bieten in plakjes. Giet de aardappelen af en pureer met roomboter en de fijngehakte bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
2
Rol het bladerdeeg uit en bedek 1/3 van het bladerdeeg in de breedte met een laag aardappelpuree. Houd 3 cm van de randen vrij en zorgt dat het een mooi rechthoek is. Leg de vis op de zoete aardappelpuree en kruid met peper en zout. Bedek de vis met plakjes biet en leg daaroverheen de verse dille.
3
Vouw het deeg over de vis en rol de zijkanten dicht. Druk het deeg aan met een vork. Bestrijk het geheel met een geklutst ei. Bak het bladerdeeg in het midden van de oven. In 20-30 min goudbruin.
4
Optioneel: druk sterretjes uit het extra plakje bladerdeeg en plak deze op het bladerdeeg.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Balans
Soort
Ovengerechten
Zalm
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via