In samenwerking met:
Zoete aardappelpuree met gehaktbal
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Zoete aardappelpuree met gehaktbal

Er is niets lekkerder dan een diner met aardappelen, vlees en groenten, oftewel een AVG’tje. In dit recept kiezen we voor een heerlijke gehaktbal, knapperige broccoli en zoete aardappelpuree. Natuurlijk mag de jus met uitjes niet ontbreken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept zoete aardappelpuree met gehaktbal

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 min. gaar.
2
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Giet af.
3
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in 10 min gaar. Haal de gehaktballen uit de pan en voeg de jus met uitjes toe. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree. Meng de crème fraîche door de puree en breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de puree, broccoli en gehaktballen over de borden. Schenk als laatste de jus over de gehaktballen.

Hoe maak je aardappelpuree?

Aardappelpuree is een gerecht dat wordt gemaakt door gekookte aardappelen te pureren tot een gladde en romige puree. Het is een veelzijdig bijgerecht dat in veel culturen wordt genoten, vooral in Nederland! Aardappelpuree kan als basis dienen voor allerlei smaakvariaties en wordt vaak geserveerd bij vleesgerechten, groenten, stoofschotels, jachtschotels en meer.

Welke aardappelen zijn geschikt voor aardappelpuree?

Niet alle aardappelen zijn geschikt voor het maken van goede aardappelpuree. Over het algemeen worden bloemige aardappelen zoals de Russet aardappel of Bintje aardappel aanbevolen, omdat ze een hoog zetmeelgehalte hebben en een zachte textuur krijgen als ze worden gekookt en gepureerd. Dit resulteert in een luchtige en smeuïge puree. Aan de andere kant hebben vastkokende aardappelen zoals de nieuwe aardappel een lager zetmeelgehalte en kunnen ze een wat korreligere puree produceren.

Wat is zoete aardappelpuree?

Zoete aardappelpuree is een variant van aardappelpuree die wordt gemaakt met zoete aardappelen. In tegenstelling tot de traditionele aardappelpuree gemaakt van gewone aardappelen, heeft zoete aardappelpuree een natuurlijke zoetheid en een lichtere, zachtere textuur. Het is een populair gerecht dat zowel als bijgerecht bij hartige maaltijden als in zoete gerechten kan worden gebruikt.

Net als gewone aardappelpuree kun je ook experimenteren met zoete aardappelpuree door verschillende smaakmakers toe te voegen, zoals ahornsiroop, vanille-extract, gember of zelfs een vleugje cayennepeper voor een pittige kick. Zoete aardappelpuree is een heerlijke en voedzame optie die een interessante draai geeft aan het klassieke aardappelpureerecept. Het kan zowel hartig als zoet worden genoten, afhankelijk van hoe je ervoor kiest om het te bereiden en te serveren. Kies eens vaker voor een zoete aardappel en geef een twist aan je maaltijd!

Benieuwd geworden naar gerechten met zoete aardappel? Ontdek dan onze zoete aardappel recepten! Verschillende soorten gerechten die allemaal het proberen waard zijn. Van een stamppot met zoete aardappel tot aan een salade!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via