Picknicken

Mooi weer buiten? Pak je eten in en ga lekker picknicken. Met een kleedje kom je al een heel eind. Benieuwd welke hapjes en drankjes je kunt meenemen en hoe je de ‘perfecte picknick’ verzorgt? Lees snel verder!

Picknicken

Gezellig picknicken

Picknicken als date, met vrienden of familie: je kunt het zo uitgebreid maken als je wilt. Met een kleedje, lekkere hapjes en frisse drankjes geniet je samen van het heerlijke weer. Ga jij picknicken op het strand, in het park of gewoon in de tuin?

Bijenwasdoek

Bijenwasdoek: eten droog en duurzaam meenemen

Bijenwasdoeken: een duurzaam alternatief voor plastic- en aluminiumfolie. Maak een bijenwasdoek gemakkelijk zelf met een aantal benodigdheden. Kies leuke stofjes als basis of geef je oude theedoek een tweede leven. Gebruik een bijenwasdoek om een belegde boterham mee te nemen of om potjes en bakjes af te dekken.

Hoe organiseer je een picknick?

Wat neem je mee voor een picknick? Ga voor een simpele picknick met een kleedje of ga voor uitgebreid met bijvoorbeeld een pallettafel. En welk servies kun je het beste meenemen? Je kunt er alle kanten mee op! Lees meer tips in het artikel.

Picknick tip

Tip!

Heb jij nog een lege eierdoos bij het oud papier liggen? Gooi ‘m niet weg, maar gebruik deze als meeneemdoos voor je favoriete snacks. Vul de eierdoos met klein fruit, nootjes, zoutjes of chocoladerozijnen. Zo houd je alle snacks gescheiden en neem je het makkelijk mee tijdens een picknick. Ook ideaal voor kinderen.