Heb je een borrel gehad en nog wat focaccia over? Maak er deze heerlijke sandwich mee! De focaccia grillen we kort, waardoor het weer lekker knapperig wordt. Met toppings als romige burrata, malse rosbief en een zelfgemaakte pistache pesto maak je een lunch vol smaak. Heerlijk voor een picknick, lunch recept of als lichte avondmaaltijd.
Samen met Too Good To Go slaat Eatertainment de handen ineen! Wanneer je een Too Good To Go Verrassingspakket redt, weet je nooit wat er precies in zit, maar met de juiste inspiratie tover je er zeker iets lekkers mee op tafel. We helpen je graag op weg om zo te leren koken met restjes!
Heb je een gezellige borrel gehad of wat focaccia over van een avondje barbecueën? Gooi het niet weg, maar bewaar het! Focaccia kan je het beste op kamertemperatuur bewaren, luchtdicht verpakt, voor maximaal 2 tot 3 dagen. Je kan het ook invriezen, dan blijft het 2 tot 3 maanden goed. Warm de focaccia even op in de oven of gril op de barbecue weer krokant om uitdroging te voorkomen.
Maar waarvoor kan je de overgebleven focaccia gebruiken? Voor heel veel diverse recepten! Of je het nu gebruikt als basis voor een broodje voor de lunch, in stukjes snijdt om er croutons van te maken en verwerkt in een fris salade recept, of gebruikt als topping voor een lekkere courgettesoep, de keuze is reuze. Maak bijvoorbeeld deze focaccia sandwich met zelfgemaakte pistache pesto, romige burrata en rosbief. Ontzettend lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Deze Italiaanse chopped sandwich is ook een aanrader om te maken met overgebleven focaccia. Alle toppings worden gechopt en geserveerd als salade bovenop de focaccia.
Overgebleven focaccia kan je ook in kleinere stukjes snijden en vervolgens gebruiken als croutons. Gebruik het bijvoorbeeld voor deze panzanella salade met aardbeien en basilicum. De aardbeien worden op smaak gemaakt met balsamico en basilicum. De salade vullen we verder aan met mini mozzarella, cherrytomaten en krokant gebakken focaccia. Een ander fris gerecht om te maken met focacciacroutons is deze perzik carpaccio met serranoham en burrata. De combinatie van sappige perzik, zoute serranhoham, knapperige focaccia en romige burrata is er eentje voor in de boeken!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment