Pizza pasta salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pizza pasta salade

Waarom kiezen als je ook kan combineren? In dit recept gaat we voor een klassieke pizza, verwerkt tot een koude pastasalade. Met cherrytomaten, pepperoni en mozzarella is dit een smaakvolle maaltijdsalade voor warme dagen of als verrassend bijgerecht tijdens een picknick of barbecue.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Pizza pasta salade

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat goed uitlekken.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pepperoni plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pepperoni krokant in 10 min. en laat afkoelen.
3
Halveer de cherrytomaten. Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de olijven in plakjes. Snijd de mini mozzarella doormidden. Hak de blaadjes van de basilicum fijn.
4
Meng de pesto met de mayonaise en melk tot een romige dressing.
5
Doe de rigatoni in een grote kom. Voeg de cherrytomaten, pepperoni, mozzarella, olijven, rode ui en rucola toe. Voeg de dressing toe en meng alles goed door elkaar. Garneer met de basilicum.

De lekkerste salade recepten met een twist

Wanneer het zonnetje schijnt, de temperaturen oplopen en de dagen langer zijn, hebben wij maar zin in één ding: frisse salade recepten! Er zijn tal van recepten te vinden, dus hoe vind je door de bomen het bos nog? Nou, door een van onze favoriete recepten met een twist te maken! Deze recepten zijn hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Zo gaan we in dit recept van de pizza pasta salade voor een makkelijke, smakelijke pasta met salade én de smaken van pizza.

Deze frisse salade niçoise met smashed potatoes is een ander voorbeeld van een klassieker met een twist. We toveren de Franse salade niçoise om tot een salade met smashed potatoes voor een extra crunch en vervangen de tonijn door zalmfilet. Ideaal als lichte maaltijd, maar toch lekker vullend! Of wat dacht je van deze frisse salade met gin tonic zalm? Door de zalm in gin tonic te marineren, krijgt het een verrassende smaak. Voeg daar frisse ingrediënten als radijs, avocado, granaatappelpitjes en sesamolie aan toen en de salade is compleet. Lekker als lichte lunchrecept of verrassend voorgerecht.

Liever vlees in je salade? Ga dan voor deze gyoza salade met kant-en-klare kip gyoza. Dankzij de zelfgemaakte Aziatische dressing van sojasaus, rijstazijn, tahin en kristalsuiker is de salade een smaakbom van jewelste. Liever een vegetarisch recept? Ga dan voor een frisse salade in Libanees brood bakje. We bakken het brood lekker knapperig en krokant, en door het in vorm te bakken, heb je gelijk een eetbaar kommetje. Hier voeg je de kleurrijke salade gemaakt van rucola, tomaat, komkommer, sinaasappel en een balsamicoazijn-olijfolie dressing aan toe.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via