In samenwerking met:
Zomerse Pastasalade Met Salami 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Zomerse pastasalade met salami

In de zomer kunnen we iedere dag wel genieten van een heerlijke salade! Vandaag kiezen we voor deze zomerse pastasalade met salami. Ideaal om alvast voor te bereiden en vervolgens kan je de pastasalade overal mee naartoe nemen. Als lunch naar het werk, wanneer je een dagje weggaat of voor een lekkere picknick in het werk. En in 20 minuutjes is de pastasalade al gemaakt, ideaal!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept zomerse pastasalade met salami

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de rode ui door de helft en snijd in halve ringen. Snijd de mini komkommers in plakken en halveer de cherrytomaatjes.
2
Verhit een droge pan en rooster de pijnboompitten goudbruin. Snijd de truffelsalami doormidden.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de fusilli tricolore pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel koud.
4
Meng de rode ui, cherrytomaatjes, komkommer, truffelsalami, pijnboompitten en groene pesto door de fusilli tricolore pasta. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de Parmezaanse kaasvlokken erover.

Dol op pastasalades!

Er zijn meerdere redenen waarom wij zo gek zijn op pastasalades. Ze zijn gemakkelijk om te maken, je kan ze van tevoren bereiden, je kan er eigenlijk alle ingrediënten in verwerken die jij lekker vindt én het is een heerlijke maaltijd voor op een fijne zomerdag. Wat wil je nog meer?

Naast deze zomerse pastasalade met salami vind je op Eatertainment nog veel meer overheerlijke pastasalades die geschikt zijn voor iedere dag van de week. Een aanrader is deze caprese pastasalade. Hierbij verwerken de de verse ingrediënten van een zomerse caprese in een pastasalade. Denk aan mozzarella, pesto, tomaat en natuurlijk basilicum. Ook deze pastasalade met gerookte kip is één van onze favorieten. Een voedzame maaltijd met lekker veel groen door de courgette en tuinbonen. Doordat je citroensap toevoegt wordt deze pastasalade lekker fris.

Wil je graag een vegetarische pastasalade maken? Kies voor deze orzo pastasalade! Hierin verwerken we feta, rode ui, tomaat, zwarte olijven en rucola. Combineer met smaakmakers als citroensap en Italiaanse kruiden en je hebt al binnen 15 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan. Ook lekker: pastasalade met parmaham en gegrilde avocado. Voor deze pastasalade heb je maar 7 ingrediënten nodig! Kook de penne, gril de avocado en meng alle ingrediënten samen in een kom. Breng de pastasalade op smaak met peper, zout en balsamico crème en het genieten kan beginnen!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via