Kerrieboter
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kerrieboter

Ook zo’n fan van de smaak van kerrie? Goed nieuws: wij hebben een recept voor kerrieboter. Een lekkere boter voor bij je borrelplank waarmee je eens wat anders serveert dan de klassieke kruidenboter. Serveer de boter met naanbrood voor nog meer variatie op je borrelplank. Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 100 gr.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept kerrieboter

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Verwarm de zonnebloemolie in een kleine koekenpan. Voeg de kerrie toen en fruit licht aan op laag vuur, zodat de smaken en geuren goed vrij komen. Let wel op dat dit niet verbrand! Blus af met de gembersiroop en laat afkoelen.
2
Haal de boter uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Klop de roomboter op in de keukenmachine of in een kom met behulp van een mixer. Wanneer de boter lichter word van kleur is deze genoeg opgeklopt.
3
Meng de kerrie en gember door de opgeklopte boter. Breng op smaak met zeezout.
4
Serveer de kruidenboter direct met een stukje brood of maak er een rol van om te bewaren.

Tip: Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

 

Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.

 

Wat is kerrie?

Kerrie is geen specerij, maar een mengsel van diverse kruiden en specerijen. Het kan variëren in samenstelling maar het bevat in ieder geval gember, kardemon, koriander, kruidnagel, kummel en komijn. De gele kleur van kerrie komt van kurkuma.

Het kruidenmengsel vind zijn oorsprong in India. Om in de Indiase hoek te blijven is het leuk om deze boter te serveren met naanbrood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via