Ook zo’n fan van de smaak van kerrie? Goed nieuws: wij hebben een recept voor kerrieboter. Een lekkere boter voor bij je borrelplank waarmee je eens wat anders serveert dan de klassieke kruidenboter. Serveer de boter met naanbrood voor nog meer variatie op je borrelplank. Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 100 gr.
Tip: Wil je een rol kruidenboter maken? Leg dan een stuk huishoudfolie op het aanrecht en verdeel de boter over het midden. Houd ongeveer 10 cm aan beide zijkanten over. Klap het onderste deel van de folie over de boter en rol dicht. Houd nu de twee open zijkanten met beide handen vast en rol de boterrol een paar keer naar jezelf toe om deze strak in te rollen. Knoop vervolgens de uiteinden dicht of vouw ze onder de rol in. Laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Tip: is je roomboter te koud? Snijd deze in kleine blokjes om sneller op temperatuur te laten komen.
Kerrie is geen specerij, maar een mengsel van diverse kruiden en specerijen. Het kan variëren in samenstelling maar het bevat in ieder geval gember, kardemon, koriander, kruidnagel, kummel en komijn. De gele kleur van kerrie komt van kurkuma.
Het kruidenmengsel vind zijn oorsprong in India. Om in de Indiase hoek te blijven is het leuk om deze boter te serveren met naanbrood.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment