Tafel dekken
Lifestyle

5 tips voor een diner bij jou thuis

Het is alweer december! De maand van het jaar waarin we vaak allemaal nét iets meer uitpakken dan normaal. Gezellig samenzijn, prachtige tafel aankleding en natuurlijk de lekkerste gerechten en bijpassende drankjes. De tijd voor uitgebreid koken en tafelen is aangebroken. Wij helpen je met een aantal passende tips!

20231113 AddPepper Eatertainment Kerst 02357

Tip 1: Zo organiseer jij een etentje!

Uiteten gaan is natuurlijk ontzettend lekker én gezellig, maar hoe leuk is het om thuis een heerlijk diner te bereiden en te organiseren? Het kost natuurlijk wat meer tijd, maar het is echt ontzettend leuk. En het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Zorg dat de boodschappen op tijd in huis zijn, kies voor gerechten die je al (deels) kan voorbereiden en natuurlijk kan je de tafel overdag al indekken. Zo ben jij helemaal klaar om aan te schuiven met je geliefde of gasten!

Tip 2: Kies voor gerechten die je kunt voorbereiden

Wil je graag een feestelijk diner voor vrienden organiseren? December is natuurlijk dé maand voor originele etentjes thuis. Het belangrijkste om een hoop stress te voorkomen, is het op tijd samenstellen van het menu. Onze tip is om te kiezen voor gerechten die je al (deels) kan voorbereiden. Op die manier sta je niet de hele avond in de keuken, maar kan je ook aan tafel genieten samen met je vrienden/gasten. Ga als voorgerecht bijvoorbeeld voor een soep en ook veel desserts kan je goed voorbereiden. Een aanrader is een dessert in een glas, zoals deze limoncello tiramisu.

Eatertainment Kerst_Mr_napkin

Tip 3: Een mooie tafelaankleding maakt jouw diner compleet

Wanneer je uitgebreid gaat koken, is het natuurlijk wel zo leuk als de tafel aankleding hier ook op afgestemd is. De tafel mooi dekken hoeft echt niet alleen met kerst, wij raden aan om dit bij ieder diner te doen. Wel zo leuk en gezellig! En het fijne is dat je dit al heel goed van tevoren kan doen. Kies voor een mooi tafelkleed en je mooiste servies. Zet per persoon alvast een waterglas en een wijnglas op tafel en leg het bestek en een servet naast de borden. Kleed de tafel verder aan met (kerst)versieringen en kaarsen voor een gezellig sfeertje. Benieuwd hoe je de tafel dekt volgens de etiquette? In deze blog vertellen we het in 3 stappen!

Tip 4: Geef je gasten een lekker hapje en drankje wanneer ze arriveren

Ben je ondanks de goede voorbereidingen tóch nog druk in de weer wanneer de bel gaat? Stress! Gelukkig is dat helemaal niet nodig. Neem ondanks dat je heel druk bent toch even de tijd voor je gasten. Schenk een lekker drankje voor ze in en zet alvast wat brood met roomboter en olijfolie op tafel of geef ze een (klein) borrelhapje. Deze stracciatella di burrata dip is bijvoorbeeld erg lekker om bij het brood te serveren. Kan jij in de tussentijd mooi nog even de laatste voorbereidingen treffen.

Steak tartaar proost

Tip 5: Doe de smaakprofieltest en ontdek passende wijnspijscombinaties!

Bij een heerlijk diner mogen bijpassende wijnen natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe weet je wat jij lekker vindt én welke wijn bij welk (kerst)gerecht past? Wij hebben voor jou de oplossing! Met onze unieke smaakprofieltest ontdek je binnen één minuut jouw smaakprofiel mét bijpassende wijnspijscombinaties. Vul de test in en ontdek het meteen!

Weinig tijd? Ga gourmetten!

Wil je een dinertje organiseren, maar heb je weinig tijd of zie je het niet zitten om een hele dag in de keuken te staan? Kies ervoor om te gourmetten! Zet de tafel vol met allerlei lekkere dingen, zodat iedereen zelf zijn vlees, vis en groenten kan bakken op de bakplaat. Een aanrader zijn deze biefstukrolletjes met prosciutto en salsa verde. Het kost je maar 10 á 15 minuten om dit gourmet gerecht voor te bereiden.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via