ossobucu
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Italiaanse ossobuco met sinaasappel en kaneel

Wil je een avond Italiaans genieten? Kies voor deze smakelijke ossobuco met sinaasappel en kaneel! Dit recept van Eatertainer Nedia Kia gaat gegarandeerd in de smaak vallen. Het kost je wat tijd, maar wanneer je het malse vlees proeft ben je dit meteen vergeten. Neda heeft er een eigen draai aan gegeven door sinaasappelschil en kaneelstokjes toe te voegen. Dat wil je proeven!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Neda Kia

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept italiaanse ossobuco met sinaasappel en kaneel

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 0min
Kookmodus
1
Bestrooi de kalfsschenkels aan beide kanten met peper en zout en daarna met de bloem. Zorg ervoor dat de bloem gelijkmatig over het vlees is verdeeld.
2
Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de ossobuco aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-4 min. per kant. Haal uit de pan en zet opzij.
3
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in plakjes. Voeg de ui toe aan de braadpan en fruit kort aan. Voeg de knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak de groenten ongeveer 5 min.
4
Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Voeg het sinaasappelschil, de rode wijn, tomatensaus , kalfsschenkels, runderbouillonblokjes, kaneelstokjes en laurierblaadjes toe aan de pan.
5
Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de ossobuco ongeveer 2,5 uur sudderen, of tot het vlees mals is en de saus ingekookt. Roer af en toe en voeg indien nodig extra vocht, zoals water of rode wijn, toe om uitdrogen te voorkomen. Proef de saus en voeg peper en zout toe indien nodig.

Tip: serveer de ossobuco op de klassieke manier met risotto of met oer-Hollandse aardappelpuree.
Tip: het geheim van een goede ossobuco is liefde en geduld. Laat het vlees langzaam garen op een laag vuur, zodat het botermals wordt en de smaken zich goed vermengen.

De Italiaanse keukenreis van Neda Kia

“Tien jaar geleden besloot ik om van mijn passie mijn beroep te maken. Op mijn negentiende werkte ik in de keuken van een lunchroom en liep stage bij restaurant BAUT in Amsterdam, dus de basis was bekend. Toch vond ik het nogal eng om zelfstandig als kok in een restaurant aan de slag te gaan.

Ik woonde pas een jaar in Rotterdam en kende niet veel mensen. Tijdens het fietsen door de stad viel mijn oog telkens op een restaurant dat mijn aandacht trok, met name door de rekken met verse groenten die altijd voor de deur stonden. Dat restaurant was Mangiare. Ik had er al eens gegeten en het leek me geweldig om daar te koken, maar toch durfde ik die stap niet te zetten.

Totdat het lot anders besliste. Tijdens het World Food Festival Rotterdam 2013 werden verschillende culinaire evenementen in de stad georganiseerd. Mijn beste vriendin, die ook nog maar kort in Rotterdam woonde, kreeg een uitnodiging voor een van die evenementen, en ik was haar plus 1. We zaten aan een lange tafel en werden getrakteerd op heerlijke gerechten. Naast mij zat een vriendelijke en vrolijke vrouw.

In eerste instantie raakten we in gesprek over de gerechten, en al snel vroeg ik haar wat haar band met eten was. Ze antwoordde: “Ik run een restaurant”. Waarop ik natuurlijk vroeg: “Welk restaurant?”. Haar antwoord? “Restaurant Mangiare.”

Natuurlijk vertelde ik haar dat ik dol was op dat restaurant en graag als kok wilde werken. Ze vroeg naar mijn telefoonnummer en zei dat ze me zou bellen als ze een kok nodig hadden. Drie maanden later belde Marlous mij, en zo begon ik als zelfstandig kok. Bij Mangiare heb ik de basisprincipes van Italiaans koken geleerd, en daar ben ik de eigenaressen Aggie en Marlous nog steeds dankbaar voor. Een van mijn favoriete gerechten die we daar bereidden was ossobuco, een Italiaans stoofgerecht dat rijk is van smaak.

Ik geef graag een persoonlijke draai aan gerechten. In dit geval heb ik sinaasappelschil en kaneelstokjes toegevoegd aan een heerlijk gerecht dat ideaal is voor de aankomende koude dagen.”

Meer stoofpot recepten

Geniet jij ook zo van een heerlijk stoofpot recept? Met het malse vlees en de kruidige groenten is een stoofpotje een echte aanrader. Kies jij voor een stoofpotje met rundvlees of toch liever voor een vegetarische variant? Met een stoofpotje zet je in ieder geval een koolhydraatarm recept op tafel! Geen tijd om een stoofpotje te maken? Maak dan een slowcooker recept en geniet alsnog van een heerlijk, mals stukje vlees.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via