Picknicken

Picknicken

Picknick

Mooi weer buiten? Pak je eten in en ga lekker picknicken. Met een kleedje kom je al een heel eind. Benieuwd welke hapjes en drankjes je kunt meenemen en hoe je de ‘perfecte picknick’ verzorgt? Lees snel verder!

Citroen cheesecakejes met mangosaus

Gezellig picknicken

Picknicken als date, met vrienden of familie: je kunt het zo uitgebreid maken als je wilt. Met een kleedje, lekkere hapjes en frisse drankjes geniet je samen van het heerlijke weer. Ga jij picknicken op het strand, in het park of gewoon in de tuin?

Bijenwasdoek

Bijenwasdoek: eten droog en duurzaam meenemen

Bijenwasdoeken: een duurzaam alternatief voor plastic- en aluminiumfolie. Maak een bijenwasdoek gemakkelijk zelf met een aantal benodigdheden. Kies leuke stofjes als basis of geef je oude theedoek een tweede leven. Gebruik een bijenwasdoek om een belegde boterham mee te nemen of om potjes en bakjes af te dekken.

Hoe organiseer je een picknick?

Wat neem je mee voor een picknick? Ga voor een simpele picknick met een kleedje of ga voor uitgebreid met bijvoorbeeld een pallettafel. En welk servies kun je het beste meenemen? Je kunt er alle kanten mee op! Lees meer tips in het artikel.

Picknick tip

Tip!

Heb jij nog een lege eierdoos bij het oud papier liggen? Gooi ‘m niet weg, maar gebruik deze als meeneemdoos voor je favoriete snacks. Vul de eierdoos met klein fruit, nootjes, zoutjes of chocoladerozijnen. Zo houd je alle snacks gescheiden en neem je het makkelijk mee tijdens een picknick. Ook ideaal voor kinderen.

Picknick

Wat meenemen als je lekker wilt picknicken?

De zomer komt er weer aan, de zon gaat schijnen en de temperaturen schieten omhoog. Mensen gaan meer buiten leven en de parken zitten gezellig vol in het weekend. Wat is lekkerder dan picknicken met vrienden of familie in je vrije tijd? Voor het picknicken is het heerlijk om allerlei hapjes en drankjes mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan wraps, borrelhapjes, lekkere broodjes en sap of smoothies om te drinken. Tijdens het picknicken is het ook erg gezellig om spelletjes te spelen tijdens het eten en drinken van de lekkernijen. Inspiratie nodig? Bekijk onze borrelhapjes en plan jouw eigen picknick!

Waar kun je leuk picknicken in Nederland?

Picknicken is altijd leuk met vrienden of familie, of je nou naar een gezellig park gaat, het strand of in de achtertuin. Het maakt eigenlijk niet uit. Toch zijn er zeker leuke openbare plekken om te picknicken, probeer bijvoorbeeld eens een park iets verder weg dan je eigen stad. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het Plukbos Kardinge in Groningen, Zwaakse Weel in Zeeland, Brunssummerheide in Limburg of bij de Groene Jonker in Zevenhoven.