Zin in een smaakvolle salade boordevol groenten? Ga voor deze aardappelsalade met knapperige snijbonen, gegrilde artisjok, knapperig gebakken pancetta en een frisse mosterd-citroendressing. Snel gemaakt, vol van smaak!
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Bereidingstip: je kunt de aardappelsalade ook koud eten en één dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast en voeg de pancetta pas toe voor het serveren.
Vegatip: vervang de pancetta door vegetarische spekjes wanneer je er een vegetarisch recept van wilt maken. Het pancettavet vervang je door extra artisjok- of olijfolie.
De snijboon is het broertje van de sperzieboon en behoort daarmee ook tot de peulvruchten. De naam komt doordat de boon vol taaie draden zit en dus altijd gesneden moet worden. Vroeger werden snijbonen door de taaie draden ook wel scheermesjes genoemd. Tegenwoordig maken ze vaak snijbonen waarbij de taaie draden niet meer aanwezig zijn. Het seizoen van snijboon loopt van juli tot en met oktober, wat het een echte zomergroente maakt. Verwerk snijbonen eens in een smaakvolle salade zoals deze aardappelsalade met artisjok of ga voor een koolhydraatarm recept zoals konijn met zelfgemaakte appelmoes.
Artisjok is een groente die wat onbekend is in de keuken, wat ontzettend zonde is! Deze bloemknop heeft een bodem wat we het hart noemen en dat is eetbaar, net als de bladeren. Artisjok heeft een ietwat milde, licht bittere smaak en kan je verwerken in diverse gerechten. Maak er bijvoorbeeld crispy artisjok met yoghurtdip mee, lekker voor bij de borrel, een romige linguine met brie, artisjok en parmaham of voeg het toe aan je favoriete risotto recept voor een extra smaakbeleving.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment