In samenwerking met:
Aardappelsalade met snijbonen en artisjok
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Aardappelsalade met snijbonen en artisjok

Zin in een smaakvolle salade boordevol groenten? Ga voor deze aardappelsalade met knapperige snijbonen, gegrilde artisjok, knapperig gebakken pancetta en een frisse mosterd-citroendressing. Snel gemaakt, vol van smaak!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Aardappelsalade met snijbonen en artisjok

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 15-20 min. gaar. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
2
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op laag vuur en bak de pancetta in 10 min. krokant.
3
Maak de snijbonen schoon, snijd in stukken van 3 cm en kook in 5-8 min. beetgaar. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
4
Giet de artisjok af en bewaar 2 el van de olie (per 4 personen). Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers uit. Meng het achtergehouden pancettavet met de opgevangen artisjokolie, 2 el citroensap (per 4 personen), de mosterd, honing en ½ van de ui tot een saus.
5
Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet. Snijd de peterselie fijn.
6
Meng de aardappelen met de mosterdsaus, snijbonen, witte bonen en ½ van de pancetta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
7
Serveer de aardappelsalade in een diepe schaal en verdeel de artisjok en de rest van de pancetta en ui erover. Bestrooi met het citroenrasp en de peterselie.

Bereidingstip: je kunt de aardappelsalade ook koud eten en één dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast en voeg de pancetta pas toe voor het serveren. 

Vegatip: vervang de pancetta door vegetarische spekjes wanneer je er een vegetarisch recept van wilt maken. Het pancettavet vervang je door extra artisjok- of olijfolie.

Koken met snijbonen

De snijboon is het broertje van de sperzieboon en behoort daarmee ook tot de peulvruchten. De naam komt doordat de boon vol taaie draden zit en dus altijd gesneden moet worden. Vroeger werden snijbonen door de taaie draden ook wel scheermesjes genoemd. Tegenwoordig maken ze vaak snijbonen waarbij de taaie draden niet meer aanwezig zijn. Het seizoen van snijboon loopt van juli tot en met oktober, wat het een echte zomergroente maakt. Verwerk snijbonen eens in een smaakvolle salade zoals deze aardappelsalade met artisjok of ga voor een koolhydraatarm recept zoals konijn met zelfgemaakte appelmoes.

Aan de slag met artisjok

Artisjok is een groente die wat onbekend is in de keuken, wat ontzettend zonde is! Deze bloemknop heeft een bodem wat we het hart noemen en dat is eetbaar, net als de bladeren. Artisjok heeft een ietwat milde, licht bittere smaak en kan je verwerken in diverse gerechten. Maak er bijvoorbeeld crispy artisjok met yoghurtdip mee, lekker voor bij de borrel, een romige linguine met brie, artisjok en parmaham of voeg het toe aan je favoriete risotto recept voor een extra smaakbeleving.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via