In ‘De smaak van het leven’ mag Kelly’s eigen moeder natuurlijk niet ontbreken met haar favoriete familierecept. Haar favoriet is konijn met zelfgemaakte appelmoes. Geen alledaags recept voor velen van ons, maar zeker het proberen waard! Het konijnenvlees is ontzettend mals en superlekker in combinatie met de zelfgemaakte appelmoes en boontjes.
Bekijk de aflevering van ‘De smaak van het leven’ met Moeder Toos hier.
Tip: bereid de konijn een avond van tevoren.
Tip: vervang het water en de azijn eventueel door witte wijn.
In onze nieuwe videoserie ‘De smaak van het leven’ gaat host Kelly ter Horst samen met bekende Nederlanders de keuken in. Terwijl ze een geliefd familierecept bereiden, komen de mooiste verhalen én herinneringen naar boven. Van grappige anekdotes tot ontroerende herinneringen – deze serie brengt smaken én verhalen samen.
Konijn is een veelzijdig en smaakvol vlees dat in veel landen, vooral in Europa, regelmatig op het menu staat. In landen als Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal wordt konijn vaak bereid met aromatische kruiden en stoofgerechten.
In Italië wordt konijn bijvoorbeeld vaak bereid met rozemarijn, knoflook en witte wijn, zoals in het gerecht coniglio alla cacciatora (konijn in jagerstijl). Dit stoofgerecht is hartig en vol van smaak, met tomaten, olijven en kappertjes. Een ander heerlijk Italiaans stoofgerecht met konijn is deze konijnenstoof met verse tagliatelle. In Frankrijk is konijn ook een geliefd ingrediënt, vooral in gerechten zoals ragoût de lapin, waarbij het langzaam wordt gestoofd in een rijke saus van wijn en groenten.
In Spanje wordt konijn vaak gecombineerd met rijst in een stoofschotel, zoals in de bekende paella Valenciana, waar het vlees samen met groenten en kruiden wordt bereid. Ook in Portugal eet men konijn regelmatig, bijvoorbeeld in een smaakvolle stoofpot met een mengsel van knoflook, wijn en kruiden.
Konijn heeft een mager, iets zoetig smaakprofiel en is een uitstekende keuze voor stoofpotten, roerbakgerechten of zelfs op de barbecue. Het wordt vaak gecombineerd met aardappelen, groenten of rijst, en de rijke smaken van kruiden en specerijen versterken het vlees op prachtige wijze.
Door zijn veelzijdigheid en de manier waarop het vlees de smaken van de saus of kruiden opneemt, is konijn een geliefd gerecht in veel Mediterrane en Europese keukens. Het is een perfect voorbeeld van hoe regionale ingrediënten en technieken samenkomen in smakelijke gerechten die door de jaren heen geliefd zijn gebleven.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment