Konijn Met Appelmoes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Konijn met zelfgemaakte appelmoes

In ‘De smaak van het leven’ mag Kelly’s eigen moeder natuurlijk niet ontbreken met haar favoriete familierecept. Haar favoriet is konijn met zelfgemaakte appelmoes. Geen alledaags recept voor velen van ons, maar zeker het proberen waard! Het konijnenvlees is ontzettend mals en superlekker in combinatie met de zelfgemaakte appelmoes en boontjes.

Bekijk de aflevering van ‘De smaak van het leven’ met Moeder Toos hier.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Moeder Toos

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Konijn met zelfgemaakte appelmoes

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
12u 0min
Totale tijd
12u 10min
Kookmodus
1
Pel en snijd 3 uien in ringen. Snijd 1 wortel in blokjes. Doe de konijnenbouten in een schaal en voeg de ui, wortel, azijn, water, kruidnagel en laurier toe. Marineer de konijnenbouten minimaal 12 tot 24 uur in de koelkast.
2
Laat het konijn in 30 min. op kamertemperatuur komen. Neem uit de marinade, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Zeef de marinade en vang de jus op.
3
Pel en snijd de overige ui in ringen. Snijd de overige wortel en de tomaten in blokjes. Verhit 30 gr ongezouten roomboter in een diepe pan en bak het vlees 3 min. rondom bruin. Voeg de ui, wortel, tomatenpuree, tomaten en marinade toe en laat het vlees 1,5 uur langzaam sudderen. Voeg 1 tl kristalsuiker toe en laat 30 min. met deksel sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
4
Maak ondertussen de appelmoes. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Verhit 10 gr ongezouten roomboter op middelhoog vuur en voeg de appel, ½ tl suiker, kaneel en vanillesuiker toe. Pers het sap uit de citroen en voeg toe. Laat 10-15 min. pruttelen en roer af en toe door. Wanneer de appelstukjes zacht zijn, kan je er moes van maken. Voor een grove moes, stamp het met een pureestamper grof. Voor een gladde appelmoes, pureer de appel met een staafmixer.
5
Snijd ondertussen de bonen klein. Verhit een pan met water en kook de snijbonen gaar. Verhit een pan met de overige ongezouten roomboter en bak de snijbonen kort aan met wat zout, de overige suiker en de nootmuskaat.

Tip: bereid de konijn een avond van tevoren.

Tip: vervang het water en de azijn eventueel door witte wijn.

Toos en Kelly

De smaak van het leven

In onze nieuwe videoserie ‘De smaak van het leven’ gaat host Kelly ter Horst samen met bekende Nederlanders de keuken in. Terwijl ze een geliefd familierecept bereiden, komen de mooiste verhalen én herinneringen naar boven. Van grappige anekdotes tot ontroerende herinneringen – deze serie brengt smaken én verhalen samen.

Koken met konijn

Konijn is een veelzijdig en smaakvol vlees dat in veel landen, vooral in Europa, regelmatig op het menu staat. In landen als Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal wordt konijn vaak bereid met aromatische kruiden en stoofgerechten.

In Italië wordt konijn bijvoorbeeld vaak bereid met rozemarijn, knoflook en witte wijn, zoals in het gerecht coniglio alla cacciatora (konijn in jagerstijl). Dit stoofgerecht is hartig en vol van smaak, met tomaten, olijven en kappertjes. Een ander heerlijk Italiaans stoofgerecht met konijn is deze konijnenstoof met verse tagliatelle. In Frankrijk is konijn ook een geliefd ingrediënt, vooral in gerechten zoals ragoût de lapin, waarbij het langzaam wordt gestoofd in een rijke saus van wijn en groenten.

In Spanje wordt konijn vaak gecombineerd met rijst in een stoofschotel, zoals in de bekende paella Valenciana, waar het vlees samen met groenten en kruiden wordt bereid. Ook in Portugal eet men konijn regelmatig, bijvoorbeeld in een smaakvolle stoofpot met een mengsel van knoflook, wijn en kruiden.

Konijn heeft een mager, iets zoetig smaakprofiel en is een uitstekende keuze voor stoofpotten, roerbakgerechten of zelfs op de barbecue. Het wordt vaak gecombineerd met aardappelen, groenten of rijst, en de rijke smaken van kruiden en specerijen versterken het vlees op prachtige wijze.

Door zijn veelzijdigheid en de manier waarop het vlees de smaken van de saus of kruiden opneemt, is konijn een geliefd gerecht in veel Mediterrane en Europese keukens. Het is een perfect voorbeeld van hoe regionale ingrediënten en technieken samenkomen in smakelijke gerechten die door de jaren heen geliefd zijn gebleven.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via