Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet een cakevorm in met 10 gr ongezouten roomboter en bekleed met bakpapier.
2
Mix de overige ongezouten roomboter met de witte basterdsuiker tot een romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe. Rasp 1 sinaasappel en pers het sap eruit. Voeg de sinaasappelrasp, sinaasappelsap en 50 ml Aperol toe en meng.
3
Meng in een andere kom de bloem, baking soda en een snufje zout. Voeg dit afwisselend met de melk toe aan het beslag. Meng tot een glad geheel.
4
Giet het beslag in de vorm en bak in 70 min. tot goudbruin en gaar. Laat volledig afkoelen.
5
Klop ondertussen de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract tot een gladde frosting. Bewaar gekoeld.
6
Verwarm voor de siroop de overige Aperol, prosecco en kristalsuiker in een steelpan. Meng de maïzena met een klein beetje water en roer erdoor. Laat 2 min. zachtjes koken tot licht stroperig. Laat afkoelen.
7
Besmeer de afgekoelde cake met de roomkaas frosting en drizzle de siroop eroverheen. Snijd de overige sinaasappel in schijfjes. Ris de rozemarijn en tijm. Garneer de cake met de sinaasappelschijfjes, rozemarijn en tijm.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.