Een lekker bordje comfort food: beef Stroganoff. Een mals vleesgerecht in een romige saus met onder andere paprika en champignons, geserveerd met zelfgemaakte aardappelpuree. Ken jij deze Russische klassieker al?
Tip: heb je geen rode wijn in de kast staan? Vervang het dan door witte wijn of wodka!
Beef Stroganoff is een echte klassieker uit de Russische keuken. Het recept is ontstaan in de 19e eeuw, maar hoe is nog altijd niet duidelijk. Er zijn namelijk twee verhalen. Zo is er een verhaal dat het recept is vernoemd naar Aleksandr Grigorevitsj Stroganov toen hij bij zijn grote feesten het gerecht maakte en serveerde. Een ander verhaal is dat beef Stroganoff is ontstaan tijdens de verovering van een groot deel van Siberië. Tijdens de veldtocht was het zo koud dat de chefkok het vlees alleen nog in dunne plakjes kon snijden. Hoe het ook is ontstaan, wij zijn in ieder geval blij dat deze heerlijke maaltijd er is! Dit bordje comfort food is onwijs lekker. Chefke Luc maakt het recept met malse biefstuk, een saus van onder andere knoflook, ui, paprika, champignons, rode wijn en runderbouillon en zelfgemaakte aardappelpuree. Een smaakvol recept voor wanneer je de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ wil beantwoorden!
Wil je een andere variant maken van beef Stroganoff? Probeer dan eens deze kalkoen Stroganoff met peterseliecrostini! Door te kiezen voor kalkoen is deze optie een iets magerdere variant en een wat gezonder recept. Serveer daar peterseliecrostini bij en het feestmaal is compleet!
Wil je meer ontdekken wat voor lekkers de Russische keuken te bieden heeft? Naast beef Stroganoff is pierogi een heerlijk hapje om eens te maken voor bij de borrel. Deze soort Russische dumplings kennen we ook uit de Poolse keuken. Het zijn deegbuideltjes gevuld met diverse ingrediënten als aardappel, ui en kaas. Andere smaakvolle recepten zijn honingcake, een klassiek laagjescake gemaakt van honing en gecondenseerde melk, en plov, de Russische tegenhanger van pilav, een kruidig rijstgerecht.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment