Print opties

Sluiten

Beef Stroganoff

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Schil de aardappelen en snijd in gelijkmatige stukjes. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de aardappelen gaar.
2
Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snipper fijn. Snijd de champignons in plakjes en hak de peterselie fijn.
3
Verhit een pan met de roomboter en een snufje zout en bak de biefstuk vanbuiten goudbruin. Zorg ervoor dat de biefstuk vanbinnen rare blijft, ze garen later door. Haal de biefstuk uit de pan en leg op een bord. Houd apart.
4
Houd de pan warm op laag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3 min. aan. Voeg de champignons en de olijfolie toe en bak 3 min. aan. Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 min. pruttelen. Blus het geheel af met de rode wijn. Wanneer dit in een paar seconden is verdampt, voeg dan de bouillon toe en laat de saus kort inkoken. Voeg de slagroom en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
5
Giet ondertussen de aardappelen af. Voeg de melk toe en stamp fijn. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snijd de biefstuk in plakjes. Wanneer de saus lichtjes is ingedikt, voeg de biefstuk toe en zet het vuur direct uit om taaie biefstuk te voorkomen. Roer het geheel door om de biefstuk op te warmen en serveer met de aardappelpuree.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.