In samenwerking met:
Broccolisoep Met Soepgroenten En Broodkruim
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Broccolisoep met soepgroenten en broodkruim

Op zoek naar een verrassend lunchrecept? Probeer eens deze broccolisoep met soepgroenten en broodkruim! Wat ons betreft is deze snelle soep perfect voor de lunch.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept broccolisoep met soepgroenten en broodkruim

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Verhit ¼ van de olie in een (soep)pan en bak de soepgroente 3 min. Voeg de broccoli, het halve bouillonblokje en het kokend water toe. Breng opnieuw aan de kook en kook 10 min.
2
Pel en snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de selderij fijn. Snijd het brood in zo klein mogelijke blokjes. Verhit de overige olie in een koekenpan en bak het brood 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg na 4 min. de knoflook toe. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met peper. Hak het brood eventueel nog iets fijner.
3
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over kommen en bestrooi met het broodkruim en selderij.

Tip: deze soep kun je goed een dag van tevoren maken. Bestrooi pas voor het serveren met het broodkruim en de selderij.

Tip: het bouillonblokje is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Smaakvolle soep recepten boordevol groenten

Er iets niets zo lekker als een hartverwarmende of frisse soep voor de lunch of als voorgerecht. Zo’n soep boordevol groenten waarmee je jezelf trakteert op een koude winterse dag, of juist een koude soep die verkoeling brengt op een warme zomerse dag. Met soep kan je alle kanten op en eigenlijk kan je het ook altijd wel eten! Of het buiten nu 30 graden is of juist sneeuwt, met soep zit je altijd goed. Serveer het met wat brood en je kan het serveren als recept voor avondeten, of ga juist voor een soep voor een lichte maaltijd voor de lunch.

Een lekker recept om te maken voor de lunch, het diner of als tussendoortje is een courgettesoep. Met maar een handjevol ingrediënten maak je al gemakkelijk deze soep. Deze broccolisoep met soepgroenten en broodkruim zet je trouwens ook al in 20 minuten op tafel. Liever een koude soep? Maak eens gazpacho met olijf, feta en kappertjes. Dit recept is hét perfecte antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Je kan hem voor elke gang serveren en aanvullen met bijvoorbeeld wat brood of een salade.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.