Op zoek naar een verrassend lunchrecept? Probeer eens deze broccolisoep met soepgroenten en broodkruim! Wat ons betreft is deze snelle soep perfect voor de lunch.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Tip: deze soep kun je goed een dag van tevoren maken. Bestrooi pas voor het serveren met het broodkruim en de selderij.
Tip: het bouillonblokje is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.
Er iets niets zo lekker als een hartverwarmende of frisse soep voor de lunch of als voorgerecht. Zo’n soep boordevol groenten waarmee je jezelf trakteert op een koude winterse dag, of juist een koude soep die verkoeling brengt op een warme zomerse dag. Met soep kan je alle kanten op en eigenlijk kan je het ook altijd wel eten! Of het buiten nu 30 graden is of juist sneeuwt, met soep zit je altijd goed. Serveer het met wat brood en je kan het serveren als recept voor avondeten, of ga juist voor een soep voor een lichte maaltijd voor de lunch.
Een lekker recept om te maken voor de lunch, het diner of als tussendoortje is een courgettesoep. Met maar een handjevol ingrediënten maak je al gemakkelijk deze soep. Deze broccolisoep met soepgroenten en broodkruim zet je trouwens ook al in 20 minuten op tafel. Liever een koude soep? Maak eens gazpacho met olijf, feta en kappertjes. Dit recept is hét perfecte antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Je kan hem voor elke gang serveren en aanvullen met bijvoorbeeld wat brood of een salade.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment