Familie Paastafel Cloud Eggs Met Gerookte Zalm 0013 4 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Cloud eggs met gerookte zalm

Gebakken, gekookt, gepocheerd, roerei… Er zijn talloze variaties om een ei te bereiden, maar heb je deze cloud eggs al eens geprobeerd? Verras je tafelgasten met dit bijzondere gerecht en maak cloud eggs met gerookte zalm.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cloud eggs met gerookte zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Splits de eieren, houd hierbij iedere eidooier apart. Klop de eiwitten luchtig tot er stevige pieken ontstaan. Maak met een eetlepel 4 hoopjes eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met de achterkant van een eetlepel 4 kuiltjes in het midden van ieder hoopje eiwit. Bak de eiwitten 8 min. in de oven.
2
Schil ondertussen de avocado en snijd in blokjes. Pers het sap uit de citroen. Maal de avocado, citroensap en roomkaas fijn tot een zachte crème met behulp van een blender of staafmixer.
3
Haal de eiwitten uit de oven. Leg voorzichtig iedere eidooier in een kuiltje van de eiwitten. Bak dit opnieuw 8 min. in de oven.
4
Verhit ½ van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de helft van de boterhammen 2 min. aan beide kanten aan. Herhaal met de andere boterhammen.
5
Besmeer elke boterham met een laagje avocado crème. Verdeel de rucola en gerookte zalm over de boterhammen. Neem de cloud eggs uit de oven en verdeel over de boterhammen. Breng op smaak met peper en zout.

Wat zijn cloud eggs?

Een trend die je waarschijnlijk al eerder voorbij hebt zien komen: cloud eggs! De laatste jaren is dit heerlijk ontbijtgerecht steeds populairder geworden. Cloud eggs zijn gebakken eieren waarbij het eiwit luchtig wordt opgeklopt tot een ‘wolk’ en vervolgens in de oven wordt gebakken. De eidooiers voeg je later toe, zodat deze lekker zacht blijven. Het resultaat is een prachtig uitziend ei dat zacht en luchtig smaakt.

Het maken van cloud eggs is niet moeilijk. Eerst scheid je het eiwit van het eigeel. Daarna klop je het eiwit op tot het luchtig en stijf is. Vervolgens maak je een kuiltje in het midden van het opgeklopte eiwit waar na het bakken in de oven het eigeel in wordt geplaatst. Bak het geheel nogmaals in de oven tot het eiwit licht goudbruin is.

Wat serveer je bij cloud eggs?

Net als bij veel gerechten met ei kun je ook met cloud eggs genoeg variëren. In dit recept serveren we het op sneetjes brood met gerookte zalm en een frisse avocado crème. Verder smaakt het ook lekker op geroosterd brood met avocado, tomaten en bacon. Je kunt ook wat kruiden, zoals tijm of bieslook, toevoegen voor extra smaak. Of serveer de cloud eggs met een salade en aardappeltjes voor een hartige brunch.

Meer recepten met ei

Een ei hoort erbij, zeker tijdens een paasontbijt! Gelukkig hebben wij naast deze cloud eggs nog meer heerlijke recepten met ei. Wat dacht je van gevulde eieren met asperge? Superlekker voor bij het paasontbijt of voor een borrel. Of probeer deze gevulde eieren met vismousse, dille en viseitjes en geef een luxe touch aan gevulde eieren! Ook lekker: deze paprika omelet. Maak de eieren in een pan in plaats van het gourmetstel en je hebt een feestelijk ei gerecht.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via