Gebakken, gekookt, gepocheerd, roerei… Er zijn talloze variaties om een ei te bereiden, maar heb je deze cloud eggs al eens geprobeerd? Verras je tafelgasten met dit bijzondere gerecht en maak cloud eggs met gerookte zalm.
Een trend die je waarschijnlijk al eerder voorbij hebt zien komen: cloud eggs! De laatste jaren is dit heerlijk ontbijtgerecht steeds populairder geworden. Cloud eggs zijn gebakken eieren waarbij het eiwit luchtig wordt opgeklopt tot een ‘wolk’ en vervolgens in de oven wordt gebakken. De eidooiers voeg je later toe, zodat deze lekker zacht blijven. Het resultaat is een prachtig uitziend ei dat zacht en luchtig smaakt.
Het maken van cloud eggs is niet moeilijk. Eerst scheid je het eiwit van het eigeel. Daarna klop je het eiwit op tot het luchtig en stijf is. Vervolgens maak je een kuiltje in het midden van het opgeklopte eiwit waar na het bakken in de oven het eigeel in wordt geplaatst. Bak het geheel nogmaals in de oven tot het eiwit licht goudbruin is.
Net als bij veel gerechten met ei kun je ook met cloud eggs genoeg variëren. In dit recept serveren we het op sneetjes brood met gerookte zalm en een frisse avocado crème. Verder smaakt het ook lekker op geroosterd brood met avocado, tomaten en bacon. Je kunt ook wat kruiden, zoals tijm of bieslook, toevoegen voor extra smaak. Of serveer de cloud eggs met een salade en aardappeltjes voor een hartige brunch.
Een ei hoort erbij, zeker tijdens een paasontbijt! Gelukkig hebben wij naast deze cloud eggs nog meer heerlijke recepten met ei. Wat dacht je van gevulde eieren met asperge? Superlekker voor bij het paasontbijt of voor een borrel. Of probeer deze gevulde eieren met vismousse, dille en viseitjes en geef een luxe touch aan gevulde eieren! Ook lekker: deze paprika omelet. Maak de eieren in een pan in plaats van het gourmetstel en je hebt een feestelijk ei gerecht.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment