Verwarm de oven voor op 150°C. Splits de eieren, houd hierbij iedere eidooier apart. Klop de eiwitten luchtig tot er stevige pieken ontstaan. Maak met een eetlepel 4 hoopjes eiwit op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met de achterkant van een eetlepel 4 kuiltjes in het midden van ieder hoopje eiwit. Bak de eiwitten 8 min. in de oven.
2
Schil ondertussen de avocado en snijd in blokjes. Pers het sap uit de citroen. Maal de avocado, citroensap en roomkaas fijn tot een zachte crème met behulp van een blender of staafmixer.
3
Haal de eiwitten uit de oven. Leg voorzichtig iedere eidooier in een kuiltje van de eiwitten. Bak dit opnieuw 8 min. in de oven.
4
Verhit ½ van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de helft van de boterhammen 2 min. aan beide kanten aan. Herhaal met de andere boterhammen.
5
Besmeer elke boterham met een laagje avocado crème. Verdeel de rucola en gerookte zalm over de boterhammen. Neem de cloud eggs uit de oven en verdeel over de boterhammen. Breng op smaak met peper en zout.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.