In samenwerking met:
Courgette enchiladas met witte bonen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Courgette-enchilada’s met witte bonen

Zin in een gerecht boordevol groenten? Ga dan eens aan de slag met deze courgette-enchiladas! In plaats van tortilla’s gebruiken we courgette en maken we een mengsel van gehakt, tomatenblokjes, courgette, ui en krombekken. Nog niet bekend met krombekken? Dan wil je deze witte bonen van eigen bodem zeker eens proberen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept courgette-enchilada’s met witte bonen

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
6u 45min
Totale tijd
7u 30min
Kookmodus
1
Was de krombekken en laat deze 6 uur weken in 1 liter water.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de krombekken in 45 min. zachtjes gaar.
3
Snijd ondertussen de courgette in lange plakken van ½ cm dik met een mandoline. Pel en snijd de ui in halve ringen. Hak de krulpeterselie grof.
4
Verhit een pan met de olijfolie en bak het gehakt met de mix voor gehakt met ui in 4 min. rul. Voeg de ui en krombekken toe en bak nog 4 min. Meng de tomatenblokjes, geraspte mozzarella en ½ van de peterselie door het gehakt.
5
Verdeel 1 el van het gehaktmengsel over een courgettelint, rol op in de lengte en leg in een ovenschaal. Herhaal dit met de overige courgettelinten. Plaats de enchiladas 15 min. in de oven. Garneer met de rest van de krulpeterselie en serveer.

Tip: heb je geen tijd om de krombekken te laten weken en koken? Vervang deze dan door voorgekookte witte bonen en bak mee met het gehakt.

Wat zijn krombekken?

Krombekken, of beter gezegd krombekbonen, zijn Hollandse witte bonen. De teelt vindt voornamelijk plaats in het noorden van Noord-Holland en is één van de weinige overgebleven rassen die we in Nederland hebben. De smaak is anders dan andere bonen als witte bonen, dus het is zeker het wachten waard! Het fijne aan krombekbonen is dat ze hun vorm behouden tijdens het koken. Ze zijn heerlijk romig en zacht van smaak, maar blijven een lekkere bite houden. Hoewel het witte bonen zijn, kan je ze qua structuur ook vergelijken met de Italiaanse cannellinibonen. Verwerk krombekken eens in deze courgette-enchiladas of maak er een heerlijke bonenspread mee.

Meer lekkere recepten met witte bonen

Hoewel niet iedereen fan is van witte bonen, is het zeker aan te raden om deze boon vaker te verwerken in gerechten. Witte bonen zijn namelijk een natuurlijke bron van eiwitten en vezels en voor vegetariërs en veganisten een perfecte vervanger voor vlees of ei, perfect om te verwerken in vegetarische recepten! Zo is deze Italiaanse witte bonenschotel uit de slowcooker een lekker voorbeeld van een veganistisch gerecht waar de witte boon de hoofdrol speelt, net als bij deze tomatenrijst met gegrilde paprika en witte bonen. Deze chakalaka, een traditioneel Zuid-Afrikaans stoofpotjes recept met paprika en geroosterd brood is ook ontzettend lekker dankzij de toevoeging van witte bonen. Met witte bonen kan je ook een heerlijke bonensalade maken, lekker bij Grieks lamsvlees!

Meer ovengerechten

Ben je net als wij verliefd op gerechten uit de oven? Vaak kost de voorbereiding je niet heel veel tijd en doet de oven het meeste werk. Ideaal! Ontdek daarom alle ovenschotel recepten op Eatertainment en duik zelf de keuken in.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via