In samenwerking met:
Dubbele Hamburger Met Gekarameliseerde Ui 3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Dubbele hamburger met gekarameliseerde ui

Tijd voor dé ultieme burger! Dit recept bestaat uit niet één, maar twee burgers op een broodje dat we verder beleggen met gekarameliseerde ui, tomaat, paddenstoelen, romaine sla en natuurlijk burger sauce. Dat wordt gegarandeerd genieten, geloof ons maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept dubbele hamburger met gekarameliseerde ui

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de ui in plakken van 2 cm. Snijd de halve tomaat in plakken van 1 cm en snijd de paddenstoelenmix grof.
2
Verhit een pan met ½ van de olijfolie en bak de uienringen glazig. Voeg de bruine basterdsuiker toe, bak dit nog 3 min. zodat de basterdsuiker om de uienringen heen smelt en deze karamelliseren.
3
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere pan en bak de hamburgers in 7 min. gaar. Haal de hamburgers uit de pan en leg de cheddarkaas op de burgers.
4
Bak de paddenstoelenmix 5 min. in de pan van de hamburgers. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.
5
Leg de hamburgers met kaas terug in de pan en laat de kaas met de deksel op de pan op laag vuur smelten. Verhit een droge pan en rooster het hamburgerbroodje goudbruin.
6
Verdeel de burgersauce over het hamburgerbroodje. Beleg het hamburgerbroodje met de helft van de romaine sla, tomaat en één hamburger. Herhaal deze stap met de rest van de romaine sla, tomaat en de hamburger. Verdeel de gekaramelliseerde ui en paddenstoelen erover. Leg het kapje erop en serveer.

Tip: verwerk de overige paddenstoelenmix en tomaat op een pizza.

Burgers met een twist

De klassieke (cheese)burger kennen we allemaal. Lekker met een echte hamburger, tomaat, komkommer, sla, eventueel cheddarkaas en nog veel meer lekkere toppings. Afgetopt met natuurlijk een lekkere saus! Maar hoe leuk is het om af en toe te variëren met een heerlijke, zelfgemaakte burger? Tegenwoordig zie je naast vleesburgers ook tal van visburgers voorbijkomen en daarnaast veel vegetarische varianten. Je kan er dus mee blijven variëren!

Een overheerlijk en smakelijk voorbeeld is deze kroketburger. Geïnspireerd op de McKroket natuurlijk! Deze heerlijke burger heb je vast al eens op, maar met dit recept maak je jouw eigen versie relatief gemakkelijk thuis. De ragout maak je van runderlappen die je aanbakt en vervolgens lekker lang laat stoven. Trek het vlees uit elkaar tot draadjesvlees en maak hier ragout van. De burgers maak je vervolgens van deze ragout, natuurlijk met een krokant laagje. Lekker met zelfgemaakte mosterdmayonaise op een hamburgerbroodje.

Eet je vegetarisch? Probeer dan deze portobello miso burger met guacamole. Klinkt veel lastiger dan het is! De burger maak je van portobello, die je insmeert met een marinade van sesamolie, sojasaus, balsamico azijn en miso. Gril even op de barbecue en beleg de hamburgerbroodjes naast de burger met krulsla, tomaat, zelfgemaakte guacamole en kiemen. Genieten!

Deze zalm-garnalenburger is voor de visliefhebbers onder ons. De burger bestaat uit een mengsel van garnalen, zalmfilet, sojasaus, citroen en panko. Deze bak je vervolgens goudbruin in de pan en laat je nog even nagaren in de oven. Vervolgens kan je de hamburgerbroodjes beleggen met de burgers, gerookte zalm, zeewiersalade, krulsla en avocado.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via