Tijd voor dé ultieme burger! Dit recept bestaat uit niet één, maar twee burgers op een broodje dat we verder beleggen met gekarameliseerde ui, tomaat, paddenstoelen, romaine sla en natuurlijk burger sauce. Dat wordt gegarandeerd genieten, geloof ons maar!
Tip: verwerk de overige paddenstoelenmix en tomaat op een pizza.
De klassieke (cheese)burger kennen we allemaal. Lekker met een echte hamburger, tomaat, komkommer, sla, eventueel cheddarkaas en nog veel meer lekkere toppings. Afgetopt met natuurlijk een lekkere saus! Maar hoe leuk is het om af en toe te variëren met een heerlijke, zelfgemaakte burger? Tegenwoordig zie je naast vleesburgers ook tal van visburgers voorbijkomen en daarnaast veel vegetarische varianten. Je kan er dus mee blijven variëren!
Een overheerlijk en smakelijk voorbeeld is deze kroketburger. Geïnspireerd op de McKroket natuurlijk! Deze heerlijke burger heb je vast al eens op, maar met dit recept maak je jouw eigen versie relatief gemakkelijk thuis. De ragout maak je van runderlappen die je aanbakt en vervolgens lekker lang laat stoven. Trek het vlees uit elkaar tot draadjesvlees en maak hier ragout van. De burgers maak je vervolgens van deze ragout, natuurlijk met een krokant laagje. Lekker met zelfgemaakte mosterdmayonaise op een hamburgerbroodje.
Eet je vegetarisch? Probeer dan deze portobello miso burger met guacamole. Klinkt veel lastiger dan het is! De burger maak je van portobello, die je insmeert met een marinade van sesamolie, sojasaus, balsamico azijn en miso. Gril even op de barbecue en beleg de hamburgerbroodjes naast de burger met krulsla, tomaat, zelfgemaakte guacamole en kiemen. Genieten!
Deze zalm-garnalenburger is voor de visliefhebbers onder ons. De burger bestaat uit een mengsel van garnalen, zalmfilet, sojasaus, citroen en panko. Deze bak je vervolgens goudbruin in de pan en laat je nog even nagaren in de oven. Vervolgens kan je de hamburgerbroodjes beleggen met de burgers, gerookte zalm, zeewiersalade, krulsla en avocado.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment