Meng de honing met de harissa in een kommetje. Snijd de zalm in vier porties. Snijd de venkel in fijne stukjes en hak de zongedroogde tomaten grof.
2
Verhit de olijfolie op medium-hoog vuur en bak de zalmfilet 2 à 3 min. aan beide kanten. Bestrijk de zalm tijdens het bakken met het honing-harissa-mengsel. Schep de zalm uit de pan en zet apart. Bak de venkel in dezelfde pan glazig. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en roer goed.
3
Voeg de parelcouscous en de groentebouillon toe en laat op laag vuur ongeveer 8 min. koken, tot de couscous mooi gaar is. Voeg eventueel extra bouillon toe als je merkt dat de parelcouscous te veel uitdroogt.
4
Pers het sap van ½ van de citroen uit boven de pan en roer het geheel goed door. Snijd de overige citroen in partjes. Hak de dille grof. Leg de zalm bovenop de parelcouscous en garneer met de dille. Voeg de citroenpartjes toe en maak af met de zwarte peper. Serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.