Print opties

Sluiten

Eggs benedict met gerookte zalm

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Smelt de roomboter in een steelpan op laag vuur. Laat iets afkoelen.
2
Splits ½ van de eieren. Het eiwit gebruiken we niet. Halveer de citroen en pers de vrucht uit.
3
Mix het eigeel met de witte wijnazijn in de keukenmachine tot een luchtig mengsel. Schenk er, terwijl de keukenmachine draait, de gesmolten boter in een dun straaltje bij. Blijf mixen tot een dikke, lobbige Hollandaisesaus. Schenk in een kommetje, breng op smaak met 2 el citroensap, peper en zout. Zet in de koelkast.
4
Pel en snijd de knoflook fijn.
5
Verhit een pan met ½ van de olijfolie en bak het casinobrood in 1-2 min. aan beide kanten goudbruin. Verdeel over de borden.
6
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de knoflook en spinazie 3 min. Laat dit uitlekken op een zeef.
7
Breng in een steelpan water aan de kook. Draai het vuur laag zodat het water niet meer borrelt, maar er nog wel belletjes op de bodem zichtbaar zijn.
8
Breek ¼ van het overige ei in een kommetje. Roer met een lepel in de pan tot er een draaikolk ontstaat. Laat het ei voorzichtig uit het kommetje in het midden van de draaikolk glijden. Gaar het ei 3 min., tot het eiwit gestold is. Haal het ei met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren. Zorg dat het water tegen het kookpunt aan blijft.
9
Verdeel de spinazie en de gerookte zalm over de casino boterhammen. Leg daar de gepocheerde eieren op en schenk er de Hollandaise saus over.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.