Erwtensoep Met Rookworst Uit De Slowcooker
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Erwtensoep met rookworst uit de slowcooker

Erwtensoep is een oer-Hollandse soep die we vooral in de winter eten. Niets is er lekkerder dan een warme kop zelfgemaakte erwtensoep op een koude dag. In dit recept maken we erwtensoep met rookworst uit de slowcooker. Erwtensoep moet altijd een aantal uur pruttelen, zodat deze lekker dik wordt en de smaken goed mengen. Met de slowcooker maak je het jezelf makkelijk. Je hoeft niet constant door de soep te roeren om het niet aan te laten branden. Ideaal dus!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept erwtensoep met rookworst uit de slowcooker

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
8u 0min
Totale tijd
8u 40min
1
Spoel de spliterwten grondig af onder stromend water. Schil de knolselderij, wortels en aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de prei in halve ringen en spoel onder stromend water. Pluk de blaadjes selderij.
2
Voeg de spliterwten, knolselderij, wortel, aardappel, prei, selderij, krabbetjes, laurier, mosterd en runderbouillon samen in de slowcooker en roer goed door. Sluit de slowcooker af met een deksel en laat het geheel op stand ‘low’ in 8 uur garen.
3
Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd vervolgens in plakjes. Haal de krabbetjes uit de soep, snijd het vlees van de botjes en snijd in kleine stukjes.
4
Pureer de soep lichtjes met een pureestamper. Voeg de rookworst en krabbetjes toe aan de soep. Roer een aantal keer door.

Tip: heb je geen slowcooker in huis? Maak gemakkelijk deze erwtensoep in een soeppan met een dikke bodem. Volg de stappen in de bereidingswijze, maar vervang de slowcooker voor een soeppan. Kook het geheel voor 2 uur op heel laag vuur en voeg eventueel extra vocht toe. 

Tip: Serveer de erwtensoep op traditionele wijze met een plakje roggebrood met katenspek.

Een lekker kopje soep

Tomatensoep, groentesoep, mosterdsoep, wij houden van soep! Op een koude dag gaat er niets boven een heerlijke kop warme soep. Of je het nu serveert als voorgerecht, eet als lunchgerecht of tussendoor, lekker is het zeker. Zo is een kopje erwtensoep, ook wel snert genoemd, een typisch Hollands soepje. Serveer je erwtensoep met rookworst, met spek of een vegetarische vervanger en je hebt een heerlijke soep!

Er zijn talloze soeprecepten te vinden, maar een klassieke soep doet het altijd goed! Van een klassieke tomatensoep met zelfgemaakte soepballetjes tot een klassieke kippensoep met vermicelli. Lekker zijn ze zeker. Of wat dacht je van een klassieke groentesoep? Stap met ons recept terug in de tijd en maak de soep precies zoals oma hem vroeger maakte. Boordevol groenten en niet te vergeten: soepballetjes.

Soep kun je gemakkelijk als maaltijd serveren. Door de toevoeging van bijvoorbeeld pasta of veel groenten vult de soep goed. Denk aan een winterse tomatensoep met tortelloni. Dankzij de toevoeging van tortelloni, spinazie en tomatenblokjes wordt het een goed gevulde tomatensoep. Een soep die we niet mogen vergeten in de lijst maaltijdsoepen is saoto soep, een heerlijke Surinaamse soep. Serveer de bouillon en de ingrediënten los van elkaar, zodat iedereen zijn soep kan ‘aankleden’ naar eigen smaak!

Meer recepten voor in de slowcooker

Er zijn talloze recepten die overheerlijk zijn om te bereiden in de slowcooker. Wil jij de beste inspiratie voor slowcooker recepten? Bekijk dan snel de pagina.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via