Frisse Salade In Libanees Brood Bakje2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Frisse salade in Libanees brood bakje

Deze frisse salade in een krokant Libanees brood bakje is niet alleen een feestje om te zien, maar ook om te eten. Het knapperige brood vormt een eetbaar kommetje voor een kleurrijke salade met rucola, tomaat, komkommer en een klassieke dressing. Perfect als voorgerecht of lichte lunch!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Frisse salade in Libanees brood bakje

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan tot 180°C. Vouw een Libanees brood voorzichtig tussen twee grote metalen pollepels (zorg dat er ruimte tussen blijft zodat er een kommetje ontstaat) en houd dit 1 min. in de hete olie totdat het brood krokant en goudbruin is. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige broden.
2
Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes. Snijd de sinaasappel in partjes en pluk de blaadjes van de basilicum. Meng in een kom de rucola, basilicum, cherrytomaten, komkommer, kiemgroenten, pijnboompitten en sinaasappel.
3
Meng de olijfolie met de balsamicoazijn en wat peper en zout tot een dressing. Giet de dressing over de salade en mix.
4
Verdeel de salade over de krokante broodbakjes en rasp er Parmezaanse kaas overheen. Serveer direct, zodat het brood lekker knapperig blijft.

Verrassende recepten met een twist

Hoewel we houden van snelle en makkelijke recepten, is het soms ook leuk om eens een recept over een andere boeg te gooien. Zo maken we in dit recept van Libanees brood een knapperig bakje wat zorgt voor een feestelijk effect. Vervolgens vullen we het bakje met een frisse salade van bittere rucola, frisse tomaat, knapperige komkommer, zoete sinaasappel en een frisse dressing van olijfolie, balsamicoazijn en wat peper en zout.

Deze groene gevulde tortilla met ei is nog zo’n recept met een twist. In plaats van bladerdeeg maken we een bakje van tortilla, die we vullen met spinazie, erwten, munt en feta. Een heerlijk lunch recept, maar ook zeker lekker om te maken als recept voor het avondeten. Deze gezonde burrito bowl is ook zo’n lekker recept om te proberen! We vullen het bakje van volkoren wraps met ingrediënten als romige avocado, frisse tomaten, zwarte bonen en paprikareepejs. Maak het geheel af met zure room en verse koriander en het genieten kan beginnen.

Meer op zoek naar verrassende borrelhapjes voor de vrijmibo? Maak dan deze crispy prosciutto caprese hapjes. De prosciutto bakken we knapperig in de oven en vormen het eetbare ‘bakje’ van het borrelhapje. We vullen de hapjes emt mozzarella, zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten en wat basilicum en balsamicocrème on top. Ook verrassend en lekker van smaak zijn deze zalmtartaar hapjes. De verse zalm brengen we op smaak met pittige crispy chili olie en frisse limoen, wat we in een knapperig gebakken wonton bakje doen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?