Deze frisse salade in een krokant Libanees brood bakje is niet alleen een feestje om te zien, maar ook om te eten. Het knapperige brood vormt een eetbaar kommetje voor een kleurrijke salade met rucola, tomaat, komkommer en een klassieke dressing. Perfect als voorgerecht of lichte lunch!
Hoewel we houden van snelle en makkelijke recepten, is het soms ook leuk om eens een recept over een andere boeg te gooien. Zo maken we in dit recept van Libanees brood een knapperig bakje wat zorgt voor een feestelijk effect. Vervolgens vullen we het bakje met een frisse salade van bittere rucola, frisse tomaat, knapperige komkommer, zoete sinaasappel en een frisse dressing van olijfolie, balsamicoazijn en wat peper en zout.
Deze groene gevulde tortilla met ei is nog zo’n recept met een twist. In plaats van bladerdeeg maken we een bakje van tortilla, die we vullen met spinazie, erwten, munt en feta. Een heerlijk lunch recept, maar ook zeker lekker om te maken als recept voor het avondeten. Deze gezonde burrito bowl is ook zo’n lekker recept om te proberen! We vullen het bakje van volkoren wraps met ingrediënten als romige avocado, frisse tomaten, zwarte bonen en paprikareepejs. Maak het geheel af met zure room en verse koriander en het genieten kan beginnen.
Meer op zoek naar verrassende borrelhapjes voor de vrijmibo? Maak dan deze crispy prosciutto caprese hapjes. De prosciutto bakken we knapperig in de oven en vormen het eetbare ‘bakje’ van het borrelhapje. We vullen de hapjes emt mozzarella, zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten en wat basilicum en balsamicocrème on top. Ook verrassend en lekker van smaak zijn deze zalmtartaar hapjes. De verse zalm brengen we op smaak met pittige crispy chili olie en frisse limoen, wat we in een knapperig gebakken wonton bakje doen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment