Deze gegrilde BBQ kipspiesjes met cowboy butter zijn een absolute smaakmaker voor zomerse avonden. Malse kippendijen worden gemarineerd in yoghurt en specerijen en vervolgens gegrild tot ze goudbruin en sappig zijn. De cowboy butter met citroen, kruiden en een vleugje pit maakt het geheel af. Perfect om te bereiden op de barbecue óf in de grillpan!
Dit is misschien wel één van de meestgestelde vragen in Nederland. Af en toe blijft het lastig om iedere dag opnieuw antwoord te geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. In de zomer zijn barbecue recepten, zoals de gegrilde BBQ kipspiesjes met cowboy butter in dit recept, een heerlijk antwoord op deze vraag. Maar we begrijpen ook dat je niet iedere dag zin hebt om de barbecue aan te steken én veel tijd kwijt te zijn aan koken. Wat denk je van een heerlijk pasta pesto recept? Een heerlijk romig pasta recept wat helemaal niet veel tijd kost om te maken.
Ook lekker: courgettesoep! Courgettes van Nederlandse bodem groeien in de zomer en worden vaak geoogst van juli tot en met september. Gelukkig zijn courgettes het hele jaar door verkrijgbaar, waardoor een smaakvolle courgettesoep altijd kan. Soep eten op warme dagen? Wij zeggen doen! Vaak bevatten soep recepten lekker veel groenten én het is een lichte maaltijd. En het fijnste is misschien nog wel dat je het heel goed van tevoren kan maken en kan invriezen. Zo hoef je op een warme dag niet lang in de keuken te staan!
Een lekker recept voor flammkuchen mag in dit rijtje niet ontbreken. Een aanrader is deze flammkuchen carpaccio. Het deeg maken we in dit recept zelf, wat het natuurlijk extra leuk maakt. Beleg het vervolgens met een mengsel van zure room en truffeltapenade, Parmezaanse kaas en rode ui, bak de flammkuchen af in de oven en verdeel er rucola, carpaccio, Parmezaanse kaas en pijnboompitten overheen. Genieten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment