Gegrilde BBQ Kipspiesjes Met Cowboy Butter1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gegrilde BBQ kipspiesjes met cowboy butter

Deze gegrilde BBQ kipspiesjes met cowboy butter zijn een absolute smaakmaker voor zomerse avonden. Malse kippendijen worden gemarineerd in yoghurt en specerijen en vervolgens gegrild tot ze goudbruin en sappig zijn. De cowboy butter met citroen, kruiden en een vleugje pit maakt het geheel af. Perfect om te bereiden op de barbecue óf in de grillpan!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden Spiesjes

Gegrilde BBQ kipspiesjes met cowboy butter

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min
Kookmodus
1
Snijd de kippendijen in grove stukken. Meng in een kom de yoghurt met ½ van het paprikapoeder, knoflookpoeder en wat peper en zout. Voeg de kip toe en schep om tot alles goed bedekt is. Laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
2
Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Hak de peterselie en bieslook fijn. Rasp de citroenschil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit. Pel en snijd de knoflook klein.
3
Voeg de mosterd, knoflook, citroenrasp en -sap, peterselie, bieslook, overige paprikapoeder en chilivlokken toe aan de roomboter. Roer goed door met een garde.
4
Rijg de gemarineerde kip aan spiesjes. Gril op een hete barbecue of in een grillpan in 10 min. goudbruin en gaar, keer regelmatig. Bestrijk de kipspiesjes halverwege met wat cowboy butter. Serveer de kipspiesjes met de cowboy butter.

Wat eten we vandaag?

Dit is misschien wel één van de meestgestelde vragen in Nederland. Af en toe blijft het lastig om iedere dag opnieuw antwoord te geven op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. In de zomer zijn barbecue recepten, zoals de gegrilde BBQ kipspiesjes met cowboy butter in dit recept, een heerlijk antwoord op deze vraag. Maar we begrijpen ook dat je niet iedere dag zin hebt om de barbecue aan te steken én veel tijd kwijt te zijn aan koken. Wat denk je van een heerlijk pasta pesto recept? Een heerlijk romig pasta recept wat helemaal niet veel tijd kost om te maken.

Ook lekker: courgettesoep! Courgettes van Nederlandse bodem groeien in de zomer en worden vaak geoogst van juli tot en met september. Gelukkig zijn courgettes het hele jaar door verkrijgbaar, waardoor een smaakvolle courgettesoep altijd kan. Soep eten op warme dagen? Wij zeggen doen! Vaak bevatten soep recepten lekker veel groenten én het is een lichte maaltijd. En het fijnste is misschien nog wel dat je het heel goed van tevoren kan maken en kan invriezen. Zo hoef je op een warme dag niet lang in de keuken te staan!

Een lekker recept voor flammkuchen mag in dit rijtje niet ontbreken. Een aanrader is deze flammkuchen carpaccio. Het deeg maken we in dit recept zelf, wat het natuurlijk extra leuk maakt. Beleg het vervolgens met een mengsel van zure room en truffeltapenade, Parmezaanse kaas en rode ui, bak de flammkuchen af in de oven en verdeel er rucola, carpaccio, Parmezaanse kaas en pijnboompitten overheen. Genieten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via