Print opties

Sluiten

Gegrilde BBQ kipspiesjes met cowboy butter

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 20min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden Spiesjes
1
Snijd de kippendijen in grove stukken. Meng in een kom de yoghurt met ½ van het paprikapoeder, knoflookpoeder en wat peper en zout. Voeg de kip toe en schep om tot alles goed bedekt is. Laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
2
Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Hak de peterselie en bieslook fijn. Rasp de citroenschil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit. Pel en snijd de knoflook klein.
3
Voeg de mosterd, knoflook, citroenrasp en -sap, peterselie, bieslook, overige paprikapoeder en chilivlokken toe aan de roomboter. Roer goed door met een garde.
4
Rijg de gemarineerde kip aan spiesjes. Gril op een hete barbecue of in een grillpan in 10 min. goudbruin en gaar, keer regelmatig. Bestrijk de kipspiesjes halverwege met wat cowboy butter. Serveer de kipspiesjes met de cowboy butter.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.