Een fris seizoenstoetje voor in de zomer: gegrilde perziken! Wat ons betreft het lekkerste fruit in de zomer. Gegrilde perziken kan je op de barbecue grillen of gewoon in de pan. Serveer het met een zelfgemaakte mascarponeroom en bastognecrumble en trakteer jezelf op een fris dessert.
Hoewel je perziken het hele jaar kan kopen, zijn ze in de zomermaanden op zijn best! Er is niets zo lekker als een rijpe, zoete perzik. Of je het nu uit de hand eet, verwerkt in een salade recept of toevoegt aan een dessert, perziken zijn altijd lekker! Perzik is een veelzijdige vrucht en kan je overal in verwerken. Zo ook in drankjes! Probeer bijvoorbeeld deze hard seltzer perzik-citroen met fruitijsblokjes of deze frisse sinaasappel-perzik spritz. Beide drankjes zijn heerlijk om het weekend mee in te luiden.
In salades zijn perziken een heerlijke toevoeging. Het geeft je salade nét dat extra frisje en zoetigheid. Zo kiezen we in deze salade caprese voor gegrilde perziken. Door de perzik te grillen, krijgt het een licht gekarameliseerde smaak, wat perfect past bij de romige textuur van de buffelmozzarella. Lekker als lichte lunch of als voorgerecht! Deze rucolasalade met gegrilde perzik, rauwe ham en zelfgemaakte vinaigrette is ook lekker fris. Serveer hem als voorgerecht, als bijgerecht of voor de lunch.
Voor het dessert maken we graag de gegrilde perzik met mascarponeroom. Een onwijs makkelijk toetje dat je al in 15 minuten hebt gemaakt. Deze tiramisu met geel zomerfruit en prosecco is daarnaast een ander heerlijk recept dat je wilt proberen! Het duurt wat langer om te maken, dus ga er lekker in het weekend mee aan de slag wanneer je wat meer tijd hebt. Deze zomerse variant maken we met gele pavia perzik, wilde perzik en nectarine. Voeg er daarnaast wat verse frambozen aan toe voor een kleurrijk resultaat.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment