Zin in een makkelijk recept dat ook nog eens vol van smaak is? Probeer eens deze gevulde courgette met gehaktballetjes. De zachte courgette en gehaktballetjes vormen samen een heerlijke maaltijd, perfect voor elke dag!
Gevulde groenten zijn een heerlijke en veelzijdige manier om je maaltijden op te leuken. Niet alleen zijn ze een feest voor het oog, maar ze bieden ook eindeloze mogelijkheden om te variëren met smaken, texturen en ingrediënten. Van heerlijke courgettes tot stevige paprika’s en romige zoete aardappelen: er is altijd een optie die bij jouw smaak past. Ook fijn: het is ook hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’!
De kunst van gevulde groenten zit in de combinatie van smaken. Vul paprika’s bijvoorbeeld met een mix van gekruid gehakt, rijst en tomatensaus voor een klassieker of ga voor een Mexicaanse twist. Voor een vegetarische twist kun je denken aan linzen, feta en verse kruiden. Courgettes lenen zich uitstekend voor een mediterrane vulling van bulgur, olijven en zongedroogde tomaatjes, maar deze gevulde courgette met ricotta en spinazie is ook goddelijk. En wist je dat je zelfs pompoenen kunt vullen? Denk aan een vulling van romige risotto met spinazie en Parmezaanse kaas.
Veel wereldkeukens hebben hun eigen versie van gevulde groenten. In de Turkse keuken vind je dolma’s, druivenbladeren of paprika’s gevuld met gekruide rijst en kruiden. In Mexico zijn gevulde chilipepers, zoals chiles rellenos, populair. En in Italië kom je gevulde aubergines tegen, gevuld met een rijke tomatensaus en mozzarella.
Gevulde groenten zijn ideaal voor doordeweeks én feestelijke gelegenheden. Ze zijn makkelijk voor te bereiden en kunnen in de oven worden geschoven terwijl je de rest van het diner klaarmaakt. Bovendien zijn ze een uitstekende manier om restjes op te maken en groenten centraal te zetten in je maaltijd.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment