Gevulde Courgette Met Gehaktballetjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gevulde courgette met gehaktballetjes

Zin in een makkelijk recept dat ook nog eens vol van smaak is? Probeer eens deze gevulde courgette met gehaktballetjes. De zachte courgette en gehaktballetjes vormen samen een heerlijke maaltijd, perfect voor elke dag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Gevulde courgette met gehaktballetjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°c. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Gebruik een lepel om de courgettes uit te hollen. Plaats de courgette in een ingevette ovenschaal.
2
Pel en snipper de ui en pel en snijd het teentje knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. aan. Voeg de spinazie toe en bak dit totdat de spinazie is geslonken. Dit duurt 4 min. Haal de groenten uit de pan en voeg toe aan een mengkom. Voeg de ricotta en wat peper en zout toe. Roer goed door.
3
Vul de courgettes met het ricottamengsel. Verdeel een laagje tomaten passata eroverheen. Meng in een andere kom het gehakt met wat peper en zout. Rol tot gehaktballetjes en plaats in de courgettes. Rasp de mozzarella en verdeel over de courgettes. Plaats de ovenschaal voor 30 min. in de oven. Pluk ondertussen de blaadjes van de peterselie en garneer over de courgettes.

Creatief koken met gevulde groenten

Gevulde groenten zijn een heerlijke en veelzijdige manier om je maaltijden op te leuken. Niet alleen zijn ze een feest voor het oog, maar ze bieden ook eindeloze mogelijkheden om te variëren met smaken, texturen en ingrediënten. Van heerlijke courgettes tot stevige paprika’s en romige zoete aardappelen: er is altijd een optie die bij jouw smaak past. Ook fijn: het is ook hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’!

Het geheim van de perfecte vulling

De kunst van gevulde groenten zit in de combinatie van smaken. Vul paprika’s bijvoorbeeld met een mix van gekruid gehakt, rijst en tomatensaus voor een klassieker of ga voor een Mexicaanse twist. Voor een vegetarische twist kun je denken aan linzen, feta en verse kruiden. Courgettes lenen zich uitstekend voor een mediterrane vulling van bulgur, olijven en zongedroogde tomaatjes, maar deze gevulde courgette met ricotta en spinazie is ook goddelijk. En wist je dat je zelfs pompoenen kunt vullen? Denk aan een vulling van romige risotto met spinazie en Parmezaanse kaas.

Gevulde groenten wereldwijd

Veel wereldkeukens hebben hun eigen versie van gevulde groenten. In de Turkse keuken vind je dolma’s, druivenbladeren of paprika’s gevuld met gekruide rijst en kruiden. In Mexico zijn gevulde chilipepers, zoals chiles rellenos, populair. En in Italië kom je gevulde aubergines tegen, gevuld met een rijke tomatensaus en mozzarella.

Gevulde groenten zijn ideaal voor doordeweeks én feestelijke gelegenheden. Ze zijn makkelijk voor te bereiden en kunnen in de oven worden geschoven terwijl je de rest van het diner klaarmaakt. Bovendien zijn ze een uitstekende manier om restjes op te maken en groenten centraal te zetten in je maaltijd.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?