Gevulde Paprika Mexicaans
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gevulde paprika Mexicaans

Deze gevulde paprika op z’n Mexicaans is een kleurrijk en smaakvol gerecht, gevuld met een kruidige mix van gehakt, maïs en jalapeños. Een makkelijke en lekkere manier om meer groenten te eten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Gevulde paprika Mexicaans

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Plaats de paprika in een ingevette ovenschaal.
2
Verhit een pan zonder olie of boter en rul het gehakt. Voeg de taco kruiden, peper en zout toe. Snijd de jalapeño in stukjes en voeg samen met de maïs toe. Vul de halve paprika’s met het gehaktmengsel. Strooi de geraspte cheddar kaas over de gevulde paprika’s en plaats voor 30 min. in de oven.

Vul je groenten!

Wil jij wat meer groenten binnenkrijgen tijdens het avondeten? Dat kan gemakkelijk door te kiezen voor gevulde groente! Je kiest een groente als basis, zoals een paprika, courgette of zoete aardappel, en vult dit met je favoriete ingrediënten. Daarna schuif je het in de oven en zodra het klaar is, geniet je van een lekker recept voor het avondeten boordevol groenten.

Zo is deze gevulde aubergine met tomatenrijst een aanrader! Het vegetarische recept is lekker én voedzaam en vullen we met tomatenrijst, feta en kikkererwten. Top het geheel af met wat peterselie en het genieten kan beginnen. Een ander voedzaam en gezond recept om te proberen, is deze gevulde courgette met couscous en geitenkaas. Dankzij groenten als courgette en paprika, volkoren couscous en toppings als granaatappelpitjes is dit een verantwoorde maaltijd.

Wil je wel wat vlees verwerken in je gevulde groenten? Kies dan voor de gevulde paprika op z’n Mexicaans! Ingrediënten als gehakt, taco kruiden, jalapeño, maïs en cheddar kaas mogen natuurlijk niet ontbreken. Liever wat vis in je maaltijd? Probeer eens deze tomaten uit de oven met tonijn, feta, olijven, rijst en peterselie. Hoewel tomaten niet de standaard groente is om te vullen, is dit ovenrecept zeker aan te raden. Het is makkelijk te maken en de vleestomaten geven een heerlijke smaak.

Of je nu gaat voor gevulde paprika of gaat voor een twist met tomaten, gevulde groenten zijn zeker een antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’! Het is vaak makkelijk te maken en je kan eindeloos variëren met vullingen. Ideaal om ook je restjes groenten in te verwerken!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?