Verwarm de oven voor op 200°c. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Gebruik een lepel om de courgettes uit te hollen. Plaats de courgette in een ingevette ovenschaal.
2
Pel en snipper de ui en pel en snijd het teentje knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 3 min. aan. Voeg de spinazie toe en bak dit totdat de spinazie is geslonken. Dit duurt 4 min. Haal de groenten uit de pan en voeg toe aan een mengkom. Voeg de ricotta en wat peper en zout toe. Roer goed door.
3
Vul de courgettes met het ricottamengsel. Verdeel een laagje tomaten passata eroverheen. Meng in een andere kom het gehakt met wat peper en zout. Rol tot gehaktballetjes en plaats in de courgettes. Rasp de mozzarella en verdeel over de courgettes. Plaats de ovenschaal voor 30 min. in de oven. Pluk ondertussen de blaadjes van de peterselie en garneer over de courgettes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.