Print opties

Sluiten

Gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Bekleed de binnenkant van 4 kleine koffiekopjes of schaaltjes met vershoudfolie. Bekleed de binnenkant vervolgens met de zalmplakken. Zorg dat de zalm goed overlapt zodat er geen gaatjes ontstaan. Laat de zalm iets over de rand heen hangen om de bonbons straks makkelijk dicht te vouwen. Bewaar een paar plakjes zalm om de bonbon later mee dicht te maken.
2
Snijd de bieslook, dille en zongedroogde tomaten fijn. Pers de citroen uit. Meng de bieslook, dille, zongedroogde tomaten, roomkaas, de helft van het citroensap en peper en zout naar smaak door elkaar.
3
Vul de met zalm beklede schaaltjes met de roomkaasvulling. Vouw de bonbon dicht en leg het apart gehouden plakjes zalm over de vulling heen en druk licht aan. Zet minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.
4
Maak ondertussen de dressing door de honing, mosterd, olijfolie en het overgebleven citroensap te mengen. Breng op smaak met peper. Breng de veldsla op smaak met de dressing.
5
Haal de zalmbonbons uit de schaaltjes en haal voorzichtig het vershoudfolie er vanaf.
6
Snijd de avocado in dunne plakjes.
7
Verdeel de veldsla over 4 bordjes en plaats hier de zalmbonbons op. Leg op iedere zalmbonbon een paar plakjes avocado en een takje dille. Garneer met de rest van de dressing.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.