Kant- en klare gyoza zijn niet alleen lekker als borrelhap, ook in een Aziatisch geïnspireerde maaltijdsalade doen ze het erg goed. Kijk maar naar deze gyoza salade, die dankzij de heerlijke Aziatische dressing een smaakbom van jewelste is.
Gyoza zijn populaire Japanse dumplings, geliefd om hun knapperige buitenkant en smaakvolle vulling. Oorspronkelijk komt de gyoza uit China, maar in de 20e eeuw nam de Japanse keuken de gyoza over en werden ze iets aangepast. Tegenwoordig zijn ze een onmisbaar onderdeel van de Japanse keuken en worden ze wereldwijd gewaardeerd. Gyoza zijn kleine, halve maantjes van deeg gevuld met een hartige mix van ingrediënten. Ze worden meestal eerst in de pan gebakken en daarna gestoomd, wat zorgt voor een krokante bodem en een zachte bovenkant. Deze unieke bereidingswijze geeft gyoza’s hun kenmerkende textuur en smaak.
De meest traditionele gyoza vulling bestaat uit varkensvlees, kool, knoflook, gember en sesamolie, maar er zijn talloze varianten om uit te proberen. Denk aan gyoza met kip, garnalen of zelfs vegetarische opties met paddenstoelen, tofu of spinazie. Voor een pittige twist kan je crispy chili olie of kimchi toevoegen. Zo is er voor elke smaak een perfecte gyoza. Gyoza wordt vaak geserveerd als voorgerecht of borrelhapje, samen met een sojasausdressing of een mengsel van rijstazijn en chili-olie. Ze passen goed bij Japanse gerechten zoals ramen of misosoep, maar kunnen ook deel uitmaken van een uitgebreide tapas-achtige maaltijd met sushi en tempura.
Onze tips voor gerechten met gyoza: deze pittige dumplingsoep, een gerecht uit de Aziatische keuken die je ook heel gemakkelijk zelf kan maken. Of wat dacht je van deze garnalen dumplings met een zelfgemaakte zoete chilidip? Deze dumplings serveren we met nog meer heerlijke gerechten om zo een feestelijke rijsttafel te creëren. Leuk om te maken voor een uitgebreid diner in het weekend.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment