De lekkerste recepten met zalm in de hoofdrol
Een vis met gezonde vetten, een heerlijke smaak en veelzijdig in de keuken. We hebben het over zalm! Deze vissoort is misschien wel de meest geliefde soort in Nederland. Niet zo gek, omdat je met zalm alle kanten op kan. Je kan gaan voor gerookte zalm, lekker in bijvoorbeeld een romige pasta, frisse salade, op een broodje of als topping bij soep recepten als een courgettesoep. Je kan zalm bakken met en zonder huid, wat je weer kan servereren met diverse groenten of zoete aardappel friet, je kan zalm ook in een ovenschotel verwerken, of klaarmaken in de airfryer. Wij zetten onze favoriete zalm recepten voor je op een rijtje:
- Zalm piccata met spaghetti: een heerlijke twist op de klassieke piccata pasta! De frisse citroen-kappertjessaus in combinatie met de sappige zalm is onweerstaanbaar.
- Zalm traybake met sperziebonen en aardappelen: deze traybake is perfect voor wanneer je even geen zin hebt om in de keuken te staan. Je gooit namelijk alles op een grote ovenschaal en hoppa, de oven in en wachten maar!
- Honing zalm bowl: snel gemaakt, vol van smaak en dus ideaal voor een doordeweekse avond. Deze honing zalm bowl heeft het allemaal! Zoet, pittig én fris. Meer heb je niet nodig toch?
- Zalm teriyaki met rijst: altijd een goed idee! Zalm teriyaki is ontzettend smaakvol en de teriyakisaus maak je heel gemakkelijk zelf. Serveer met rijst en frisse ingrediënten als avocado en edamame boontjes en het gerecht is compleet.
- Orzo risotto met zalm en doperwten: in dit risotto recept vervangen we de risotto korrels voor orzo. Het resultaat? Een romig gerecht boordevol eiwitten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment