Satésaus, wij houden ervan! Vooral wanneer je deze zelf maakt. Moeilijk? Nee hoor, en ook met de ingrediënten valt genoeg te variëren. Al moet je natuurlijk wel van pinda’s houden. Je maakt deze satésaus ook gemakkelijk glutenvrij. De ketjap kan namelijk in sommige gevallen namelijk gluten bevatten, dus wissel deze om voor de glutenvrije variant!
Scroll naar beneden voor de online workshop van dit recept door onze Eatertainer Alex.
In Nederland bestellen we pindasaus en satésaus allemaal door elkaar en velen van ons denken misschien dat het hetzelfde is. Toch is dit van oudsher niet het geval. Pindasaus is inderdaad de saus die gemaakt wordt van pinda’s zoals wij verwachten. Met satésaus worden daarentegen alle sauzen bedoeld voor bij de saté. Dit kan naast pindasaus bijvoorbeeld ook een saus zijn op basis van ketjap.
Satésaus (of pindasaus) zoals wij het in Nederland allemaal kennen, is vanuit de voormalige Nederlandse kolonie in Indonesië naar Nederland gebracht.
Wanneer je zelf satésaus maakt, is het belangrijk om te weten hoe lang satésaus houdbaar is. Zelfgemaakte satésaus moet je bewaren in een goed afgesloten pot of een bakje. De saus blijft ongeveer 5 dagen vers.
Sommige producten kun je zo kopen in de supermarkt, maar zijn nóg lekkerder als je ze zelf maakt. Zo ook onze huisgemaakte sambal!
Dit recept is makkelijk glutenvrij te maken door de normale ketjap te vervangen door de glutenvrije variant.
Streetfood specialist Alex leerde je in een online workshop een heerlijke huisgemaakte satésaus maken. Check de workshop via de video.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment