In samenwerking met:
Kiprollade van de BBQ 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kiprollade van de BBQ

Zelf kiprollade maken? Aanrader! Bereiden op de barbecue? Hele grote aanrader! Dit recept voor kiprollade van de BBQ is er eentje voor in de boeken. En door het te serveren met pasta, maak je er meteen een hele maaltijd van.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kiprollade van de bbq

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Steek de BBQ aan. Snijd de courgette in blokken van 1 cm. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
2
Snijd de kipfilet horizontaal net niet helemaal door. Verdeel de mozzarella en de helft van de rode pesto in het opengesneden deel. Vouw de kipfilet dicht en omwikkel met het spek.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
4
Smeer de kiprollades in met 2/5 van de olijfolie en bak in 10 min. gaar op de BBQ. Ris de blaadjes van de oregano.
5
Verhit ondertussen een pan met 2/3 van de overgebleven olijfolie en bak de courgette 3 min. Voeg de overige rode pesto, de helft van de oregano en pasta penne toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en roer de postelein door de pasta.
6
Verdeel de pasta over de borden samen met de kip. Garneer met de overige oregano en olijfolie.

Tip: mocht er kip overblijven is het ook lekker om dit in kleine stukken te snijden en te serveren als hapje.

Het barbecue seizoen is van start!

Houd je van BBQ’en? Dan is waarschijnlijk één van jouw favoriete periodes van het jaar aangebroken! Het is mooi weer en we leven allemaal wat vaker buiten. Dat betekent maar één ding: tijd om de BBQ aan te steken!

De barbecue is een geliefde manier van koken die heerlijke gerechten oplevert, perfect voor buitenfeestjes, zomerse bijeenkomsten en gezellige avonden in de achtertuin. Er zijn talloze barbecue gerechten om van te genieten, variërend van vlees en vis tot groenten en bijgerechten.

Voor vleesliefhebbers zijn er klassieke favorieten zoals sappige hamburgers, malse steaks, smakelijke spareribs en smokey pulled pork. Je kunt ook genieten van gegrilde kippenvleugels, gekruide kebabs en pittige worstjes. Of wat dacht je van zelfgemaakte kiprollade, zoals in dit recept van DekaMarkt? Voor visliefhebbers zijn er gegrilde zalmfilets, garnalen spiesjes en hele forellen, vaak gemarineerd in kruiden en citroen om een heerlijke smaak te geven.

Groenten zijn ook geweldig op de barbecue. Gegrilde paprika’s, courgettes, champignons en aubergines krijgen een rokerige smaak en een heerlijk gegrild randje. Daarnaast kun je ook maïskolven grillen, gevulde paprika’s bereiden en zelfs gegrilde avocado’s proberen.

Naast het hoofdgerecht zijn er bijgerechten zoals frisse salades, geroosterde aardappelen, maïsbrood, knapperige groentepakketjes en versgebakken brood. En vergeet de sauzen niet! Barbecuesaus, knoflooksaus, tzatziki, guacamole en meer voegen extra smaak toe aan je gerechten.

Of je nu een vleesliefhebber, visfan of vegetariër bent, de barbecue biedt een scala aan mogelijkheden om van te genieten. Het is een culinaire ervaring die zorgt voor smaakvolle en gezellige maaltijden in de buitenlucht.

Pesto als smaakmaker

De Italiaanse saus pesto is een heerlijk ingrediënt om je recept mee op smaak te brengen. Een van de populairste recepten waar je pesto door gebruikt is door de pasta. Er zijn eindeloos veel pasta pesto recepten die je kunt proberen. Kies bijvoorbeeld voor de pasta pesto met gebakken feta en broccoli!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via