De winter vraagt om heerlijke stoofpotjes en deze kipstoof met aardappel is er eentje voor het hele gezin! Goed gevuld met lekker veel groenten en een vleugje kerrie. Terwijl de stoof staat te pruttelen op het vuur en de geur zich verspreid door het huis, kan jij lekker je ding doen tot het eten klaar is. Genieten maar!
Let op! Maak je dit recept voor 3 of meer personen? Voeg per persoon ongeveer 150 ml extra bouillon toe. Voeg dit toe in delen tot de stoof de gewenste dikte heeft. Doe het deksel niet op de stoofpot, zodat het vocht kan verdampen.
Aardappelen zijn een van ‘s werelds meest geconsumeerde voedselgewassen en vormen een belangrijk onderdeel van vele culinaire tradities in heel veel landen. Ze zijn niet alleen betaalbaar en voedzaam, maar ook lekker veelzijdig in de keuken. Er bestaan talloze soorten aardappelen, elk met hun eigen unieke smaak, textuur en toepassingen. De meest voorkomende aardappelsoorten zijn vastkokende, kruimige, rode en zoete:
Bij het koken met aardappelen is het belangrijk om de juiste soort te selecteren, afhankelijk van het gewenste gerecht. Door rekening te houden met de eigenschappen van de aardappelsoorten, kun je ervoor zorgen dat je maaltijden altijd heerlijk en perfect bereid zijn. Dus, of je nu een smeuïge aardappelpuree of knapperige frietjes wilt maken, er is een aardappelsoort die bij je behoeften past.
Een heerlijke kruidige stoofpot is ideaal voor tijdens de koudere dagen. Het kan soms wat meer tijd kosten, maar dat is het helemaal waard! Bekijk de lekkerste stoofpot recepten op de pagina en laat je inspireren!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment