Print opties

Sluiten

Klassieke hummus

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Spoel de kikkererwten goed af en zet een handjevol kikkererwten apart. Voeg de rest van de kikkererwten, de knoflook toe aan een pan en voeg water toe tot de kikkererwten onder staan.
2
Laat het 15 min. op laag vuur sudderen tot de kikkererwten zacht zijn en je ze met een vork makkelijk plat kan drukken.
3
Pers de citroen uit. Haal de pan van het vuur en meng de kikkererwten met het vocht in een hakmolen/foodprocessor, voeg de tahini, een scheutje citroensap en zout toe. Laat het 5 min. draaien.
4
Maak ondertussen de topping. Meng de apart gezette kikkererwten met het paprikapoeder en een snufje zout en zet dit apart.
5
De hummus is als het goed is nu een gladde en romige puree. Mocht het nodig zijn kun je wat tahini of water toevoegen en nog even laten draaien.
6
Schep de hummus op een bord en gebruik de achterkant van een lepel om een kuiltje in het midden te maken. Top af met de kikkererwten en olijfolie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.