Krokante Gnocchi Met Groene Saus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Krokante gnocchi met groene saus

Dit gerecht is niet alleen snel en makkelijk te maken, maar ook een echte smaakbom. De groene saus maken we van spinazie, basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, Boursin en water. Helemaal geen gekke ingrediënten én heel gemakkelijk te maken. Perfect als doordeweekse maaltijd of als indrukwekkend gerecht voor een etentje!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Krokante gnocchi met groene saus

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Dit duurt zo’n 7-8 min. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
2
Mix de spinazie, 5/6 van de basilicum, 3/5 van de Parmezaanse kaas, knoflook, Boursin en water in een keukenmachine tot een gladde saus.
3
Schep de krokante gnocchi door de groene saus en serveer met de bol burrata. Garneer met de overige basilicum en Parmezaanse kaas.

Italiaans genieten in een handomdraai

Gnocchi zijn zachte deegkussentjes uit de Italiaanse keuken. Hoewel ze vaak worden vergeleken met pasta, worden ze traditioneel gemaakt van aardappel, bloem en ei, wat zorgt voor een heerlijke, luchtige textuur. Er zijn ook varianten met ricotta, pompoen of spinazie, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

De bereiding van gnocchi is eenvoudig: kook ze kort in gezouten water tot ze boven komen drijven – een teken dat ze perfect gaar zijn. Daarna kun je ze direct serveren met een klassieke tomatensaus, een romige gorgonzolasaus of gewoon met wat boter en salie voor een lekkere smaakbeleving. Liever een knapperige twist? Bak ze kort in de pan voor een krokant korstje.

Je kan uiteraard ook zelf gnocchi maken. Dit is eenvoudiger dan je denkt! Kook kruimige aardappelen met schil tot ze zacht zijn, pel ze en prak of pers ze fijn. Meng dit met bloem en een ei tot een zacht deeg. Kneed het niet teveel, anders worden de gnocchi taai. Verdeel het deeg in rolletjes en snijd in kleine stukjes. Druk er met een vork ribbels in voor de klassieke vorm. Vervolgens kook je ze in gezouten water totdat ze boven komen drijven, net als bij de kant-en-klare gnocchi.

Doordat je gnocchi kan combineren met veel verschillende sauzen, is het het perfecte antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Ga jij voor de krokante gnocchi met groene saus, of kies je toch voor een ander gnocchi recept? Aanraders zijn deze crispy gnocchi salade, de cheesy gnocchi bloemkool ovenschotel of deze gnocchi gratin met kip. Zoals je ziet kan je eindeloos variëren!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via