Gnocchi Gratin Met Kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gnocchi gratin met kip

Het ultieme comfort food recept bestaat natuurlijk uit wat koolhydraten en kaas. Deze gnocchi gratin met kip is dan ook hét gerecht dat je moet maken wanneer je lichaam vraagt om een lekkere maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gnocchi gratin met kip

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd ondertussen de kip in reepjes. Hak de rode peper fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de kip toe samen met wat peper en zout en ½ van de Italiaanse kruiden. Bak de kip in 7 min. rondom goudbruin en voeg de spinazie toe. Bak mee tot deze geslonken is en voeg de paprika en rode peper toe. Bak 3 min.
3
Roer de kruidenroomkaas en gekookte gnocchi door het mengsel en verdeel alles over een ingevette ovenschaal. Top af met de geraspte oude kaas, geraspte mozzarella, de overige Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Schuif voor 15 min. in de oven.

Aan de slag met de lekkerste gnocchi recepten

Gnocchi is een geliefd Italiaans gerecht dat bekendstaat om zijn zachte, luchtige textuur en veelzijdigheid. Deze kleine deegkussentjes worden traditioneel gemaakt van aardappelen, bloem en ei en zijn een perfecte basis voor een comfort food maaltijd! Gnocchi betekent letterlijk klontjes in het Italiaans. Het gerecht vindt zijn oorsprong in Noord-Italië, waar aardappelen werden geïntroduceerd in de 16e eeuw. Hoewel aardappelgnocchi het bekendst is, bestaan er ook varianten gemaakt van semolina, ricotta of spinazie. Het maken van gnocchi kost wat tijd, maar het is onwijs leuk om zelf je eigen gnocchi te maken.

Er zijn tal van smaakvolle gnocchi recepten te vinden. Zo is gnocchi met een romige gorgonzolasaus of klassieke Alfredo heerlijk wanneer je op zoek bent naar een romig gerecht. Wil je het liever eenvoudig laten en niet te moeilijk maken? Ga dan voor een gnocchi met een simpele marinara saus of ga voor pittige arrabbiata voor een authentieke Italiaanse smaak. Dol op een klassieke pasta pesto? Verwerk deze heerlijke smaakvolle saus dan eens in een gnocchi recept voor een lekkere twist!

Voor een knapperige twist kan je gnocchi ook bakken, zoals in dit recept voor romige gebakken gnocchi met spinazie. Heb je niet veel zin om lang in de keuken te staan? Tover je gnocchi dan om tot een ovenschotel recept en maak deze gnocchi gratin met kip! Liever vegetarisch? Maak gnocchi alla Sorrentina, een gnocchi met tomatensaus, mozzarella en basilicum. Simpel, maar vol van smaak. Wist je dat je met gnocchi ook een heerlijke zoete variant uit de airfryer kan maken? Deze churros gnocchi zijn heerlijk als toetje!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via