Krokante kabeljauw uit de oven
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Krokante kabeljauw uit de oven

Vandaag op het menu: een heerlijk recept voor krokante kabeljauw! Wist je dat kabeljauw ontzettend lekker is met aioli? Kabeljauw en aioli gaan goed samen omdat de milde, zachte smaak van de kabeljauw perfect wordt aangevuld door de romige, knoflookrijke smaak van de aioli. Bovendien zorgt de textuur van de aioli voor een rijke, smeuïge toevoeging aan de stevige, schilferige structuur van de kabeljauw. Dit wil je proeven!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept krokante kabeljauw uit de oven

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Snijd de courgette in stukken en verdeel samen met de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie, de helft van de Provençaalse kruiden en wat peper en zout.
2
Dep de kabeljauwfilets droog met een stukje keukenpapier en bestrooi beide kanten met wat peper en zout. Klop het ei los en verdeel de bloem en het paneermeel over twee kommen of borden. Mix de overige Provençaalse kruiden met het paneermeel. Haal de filets door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Leg op de bakplaat en besprenkel met de overige olijfolie. Schuif de bakplaat voor 25 min. in de oven.
3
Snijd ondertussen de citroen in schijfjes. Verdeel de aardappelen, courgette en kabeljauw over de borden en garneer met de aioli en een schijfje citroen.

Smaakvolle gerechten met kabeljauw

We kunnen wel stellen dat kabeljauw één van de meest bekende én populaire vissoorten is. En eigenlijk begrijpen we heel goed waarom, want met kabeljauw maak je ontzettend veel verschillende gerechten! Van gezonde recepten tot koolhydraatarme recepten: met recepten met kabeljauw kan je eindeloos blijven variëren.

Naast deze krokante kabeljauw, is deze kabeljauw ovenschotel ook een heerlijk gerecht uit de oven. Het idee ervan is hetzelfde, alleen doe je alles samen in één ovenschaal en schuif je het vervolgens de oven in. Even 25 minuten wachten en de maaltijd is klaar om van te gaan genieten.

Spaanse adobo is een traditioneel gerecht uit de Spaanse keuken. Het is een traditionele manier van marineren. Het Spaanse woord ‘adobo’ betekent dan ook ‘marineren’ in het Nederlands. In deze adobo combineren we de kabeljauw met aardappel, tomaat en courgette. De kabeljauw marineren we in een marinade van citroen, knoflook en peterselie. Daardoor krijgt het een heerlijke smaak!

De laatste tip die we je niet willen onthouden zijn deze loaded fries met kabeljauw en zeekraal. Want wie is er nu niet gek op loaded fries? Deze variant krijgt een heerlijke, ziltige smaak door de zeekraal. Ontzéttend lekker in combinatie met de malse kabeljauw. Top af met tomaatjes en aioli en serveer er schijfjes citroen bij om het feest helemaal compleet te maken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via