Vandaag op het menu: een heerlijk recept voor krokante kabeljauw! Wist je dat kabeljauw ontzettend lekker is met aioli? Kabeljauw en aioli gaan goed samen omdat de milde, zachte smaak van de kabeljauw perfect wordt aangevuld door de romige, knoflookrijke smaak van de aioli. Bovendien zorgt de textuur van de aioli voor een rijke, smeuïge toevoeging aan de stevige, schilferige structuur van de kabeljauw. Dit wil je proeven!
We kunnen wel stellen dat kabeljauw één van de meest bekende én populaire vissoorten is. En eigenlijk begrijpen we heel goed waarom, want met kabeljauw maak je ontzettend veel verschillende gerechten! Van gezonde recepten tot koolhydraatarme recepten: met recepten met kabeljauw kan je eindeloos blijven variëren.
Naast deze krokante kabeljauw, is deze kabeljauw ovenschotel ook een heerlijk gerecht uit de oven. Het idee ervan is hetzelfde, alleen doe je alles samen in één ovenschaal en schuif je het vervolgens de oven in. Even 25 minuten wachten en de maaltijd is klaar om van te gaan genieten.
Spaanse adobo is een traditioneel gerecht uit de Spaanse keuken. Het is een traditionele manier van marineren. Het Spaanse woord ‘adobo’ betekent dan ook ‘marineren’ in het Nederlands. In deze adobo combineren we de kabeljauw met aardappel, tomaat en courgette. De kabeljauw marineren we in een marinade van citroen, knoflook en peterselie. Daardoor krijgt het een heerlijke smaak!
De laatste tip die we je niet willen onthouden zijn deze loaded fries met kabeljauw en zeekraal. Want wie is er nu niet gek op loaded fries? Deze variant krijgt een heerlijke, ziltige smaak door de zeekraal. Ontzéttend lekker in combinatie met de malse kabeljauw. Top af met tomaatjes en aioli en serveer er schijfjes citroen bij om het feest helemaal compleet te maken.
Ben je een liefhebber van courgette? Probeer dan zeker deze een van deze courgettesoepen. Ook een van de lasagne recepten met courgette is een aanrader! Courgette is erg gezond, deze groente is rijk aan mineralen en bevatten veel goede vitamines!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment