Laab Met Kip En Rijst Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Bevat kip

Laab met kip en rijst

Door slabladeren te vullen met kruidig kipgehakt ontstaat laab: een heerlijke klassieker uit de Aziatische keuken. Daar hoef je heus niet voor naar Azië te reizen, want met dit recept zet je ’t heel eenvoudig zelf op tafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept laab met kip en rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Pel de knoflook en snijd de rode peper in stukjes. Haal het binnenste uit de citroengrasstengel en snijd in stukjes. Doe dit in de vijzel en stamp tot een pasta.
2
Verhit de zonnebloemolie in een pan op medium vuur en bak het kipgehakt in ongeveer 5 min. knapperig. Voeg de pasta uit de vijzel toe, roer goed en bak 1 min. mee. Haal de wok van het vuur.
3
Pers het sap van de ½ van de limoen uit in de pan. Voeg de vissaus en suiker toe en roer door elkaar.
4
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Haal 6 mooie grote bladeren van de sla en vul elk blad met de kipvulling. Pluk de blaadjes van de munt en verdeel over de laab. Serveer de laab met de rijst en de sweet chilisaus.

Tip: houd je wel van wat pit? Top de laab dan eventueel af met extra rode peper.

Wat is laab en waar komt het vandaan?

Waarschijnlijk klinkt dit gerecht niet bekend in de oren, maar daar brengen we graag verandering in! Laab is namelijk ontzettend makkelijk om te maken en het is ook nog eens een onwijs lekker recept. Laab is een heerlijk Aziatische salade recept bestaande uit pittig gehakt in slablaadjes waarbij er een goddelijke mix is van fris, zuur, zoet en pittig. Vooral in Thailand zijn ze dol op laab, ook wel larb of larp genoemd, maar ook in Laos zijn ze er dol op. Oorspronkelijk komt het namelijk ook uit Laos. Het gerecht wordt dan ook op smaak gebracht met tal van Aziatische smaakmakers, denk aan limoen, vissaus, rode peper en sweet chilisaus. Om je vingers bij af te likken!

Meer gerechten uit de keuken van Laos

Hoewel we dol zijn op de Aziatische keuken, is de keuken van Laos vaak nog wat onbekend. Zonde, want het is een ontzettend smaakvolle keuken! Een typisch lunch recept uit Laos is een Lao met ingrediënten als chili, citroengras, basilicum, limoensap, Lao worstjes of varkensbroodworst. Het is een baguette die zowel lekker is voor de lunch als het diner. In Laos vind je ook tal van heerlijke soep recepten. In elke provincie wordt soep met een ander gerecht geserveerd. In Zuid-Laos hebben ze bijvoorbeeld Mok Pa, oftewel bananenbladeren met gestoomde vis, waar ze graag een lekker soepje bij serveren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via