Door slabladeren te vullen met kruidig kipgehakt ontstaat laab: een heerlijke klassieker uit de Aziatische keuken. Daar hoef je heus niet voor naar Azië te reizen, want met dit recept zet je ’t heel eenvoudig zelf op tafel.
Tip: houd je wel van wat pit? Top de laab dan eventueel af met extra rode peper.
Waarschijnlijk klinkt dit gerecht niet bekend in de oren, maar daar brengen we graag verandering in! Laab is namelijk ontzettend makkelijk om te maken en het is ook nog eens een onwijs lekker recept. Laab is een heerlijk Aziatische salade recept bestaande uit pittig gehakt in slablaadjes waarbij er een goddelijke mix is van fris, zuur, zoet en pittig. Vooral in Thailand zijn ze dol op laab, ook wel larb of larp genoemd, maar ook in Laos zijn ze er dol op. Oorspronkelijk komt het namelijk ook uit Laos. Het gerecht wordt dan ook op smaak gebracht met tal van Aziatische smaakmakers, denk aan limoen, vissaus, rode peper en sweet chilisaus. Om je vingers bij af te likken!
Hoewel we dol zijn op de Aziatische keuken, is de keuken van Laos vaak nog wat onbekend. Zonde, want het is een ontzettend smaakvolle keuken! Een typisch lunch recept uit Laos is een Lao met ingrediënten als chili, citroengras, basilicum, limoensap, Lao worstjes of varkensbroodworst. Het is een baguette die zowel lekker is voor de lunch als het diner. In Laos vind je ook tal van heerlijke soep recepten. In elke provincie wordt soep met een ander gerecht geserveerd. In Zuid-Laos hebben ze bijvoorbeeld Mok Pa, oftewel bananenbladeren met gestoomde vis, waar ze graag een lekker soepje bij serveren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment