Print opties

Sluiten

Laab met kip en rijst

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel de knoflook en snijd de rode peper in stukjes. Haal het binnenste uit de citroengrasstengel en snijd in stukjes. Doe dit in de vijzel en stamp tot een pasta.
2
Verhit de zonnebloemolie in een pan op medium vuur en bak het kipgehakt in ongeveer 5 min. knapperig. Voeg de pasta uit de vijzel toe, roer goed en bak 1 min. mee. Haal de wok van het vuur.
3
Pers het sap van de ½ van de limoen uit in de pan. Voeg de vissaus en suiker toe en roer door elkaar.
4
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Haal 6 mooie grote bladeren van de sla en vul elk blad met de kipvulling. Pluk de blaadjes van de munt en verdeel over de laab. Serveer de laab met de rijst en de sweet chilisaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.