Verwarm de oven voor op 160°C. Halveer ½ van de cherrytomaten. Ris de takjes tijm. Meng de tomaten en ½ van de tijm met ¼ van de olijfolie, ½ van de honing en de balsamico azijn. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 min. in de oven.
2
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet in een pan net onder water. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes doorkoken.
3
Verhit ondertussen ½ van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de lamskoteletten 2 min. aan op beide kanten. Neem uit de pan.
4
Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan, op middelhoog vuur. Bak de rest van de cherrytomaten 5 min. aan. Voeg de rest van de tijm en honing toe, gevolgd door de Muscat en kook 5 min. door op middelhoog vuur. Druk de tomaten voorzichtig plat en meng het geheel tot een saus.
5
Doe de tomaatjes in een ovenschaal en leg de lamskoteletten er bovenop. Bak 2 tot 4 min. in de oven. Giet de aardappelen af en laat goed uitdampen. Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Voeg de mesclun toe en schep enkele malen om.
6
Serveer de lamskoteletten met de mesclun puree, zoete tomatensaus en tomaatjes uit de oven.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.